#T Uitdaging 14-15 december in bus
Enquête: 006-Ik ben gelukkig! Ja Nee

Binnen/buitenland

Tienduizend bezoekers Jubeljaar in Jeruzalem

Het Israëlcentrum vierde feest, want de tienduizendste bezoeker bezocht de tentoonstelling Jubeljaar in Jeruzalem. Tinus en Teuni de Bruyn uit Herwijnen werden als tienduizendste bezoeker blij verrast met een cadeaupakket van het Israël Producten Centrum.

“Fantastisch om zoveel bezoekers te mogen verwelkomen”, aldus Sara van Oordt, woordvoerder van de stichting Christenen voor Israël. “Mensen beschouwen een bezoek aan het Israëlcentrum als een leerzaam en gezellig dagje uit. De toegang is gratis, en iedereen voelt zich hier thuis en welkom. Ze worden hartelijk ontvangen door onze toegewijde gastvrouwen en gastheren.”

Drukte
Sinds de tentoonstelling Jubeljaar in Jeruzalem van start ging begin mei, was het altijd een drukte van belang bij het Israëlcentrum. Met soms meer dan tweehonderd bezoekers per dag vervult het Israëlcentrum met verve de rol van de grootste educatieve trekpleister in Nijkerk en omgeving. Dat is één van de redenen dat het Israëlcentrum over enkele weken verhuist naar een nieuwe locatie in Nijkerk.

“Het wordt een prachtig gebouw met meer parkeerplekken, meer bezoekersruimte en voorzien van alle moderne gemakken”, aldus Van Oordt. “Bovendien betalen we er minder huur dan dat we voor het huidige gebouw betalen. In het nieuwe Israëlcentrum staat ook de gastvrijheid op nummer één. Het wordt echt een beetje thuiskomen in het beloofde land.”

Verhuizing
Wegens het grote succes wordt de tentoonstelling Jubeljaar in Jeruzalem vanaf 16 oktober heropend voor publiek. Maar dan in het nieuwe Israëlcentrum, dat vanaf begin oktober haar deuren opent aan de Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk (vlakbij het Corlaer College). Meer informatie kunt u vinden op cvi.nl/tentoonstelling.


Reageren