Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Israël

Het einde van de wereld nadert – alweer?!

Het einde van de wereld nadert weer, en de mensen vragen zich af of het deze keer waar is. De oordeelsdag is dit jaar gepland op 23 september, gebaseerd op een constellatie van sterren in het sterrenbeeld Maagd, die boven de maan zal staan en onder twaalf sterren.

Door David Lazarus

Net als bij de meeste eindtijd-voorspellingen komt de datum overeen met de Joodse kalender van dit jaar (het Joodse Nieuwjaar valt op 21 en 22 september) en gelovigen zeggen dat deze zeldzame constellatie van sterren de vrouw van de eindtijd in Openbaring hoofdstuk 12 voorstelt, met 'de maan onder haar voeten en een kroon van twaalf sterren op haar hoofd'.

Wat moeten we hiermee? De Joodse feestdagen zijn de komende weken, we kunnen tot die tijd proberen te berekenen wat de Bijbel zegt over het einde van de wereld en afwachten om te zien wat er gebeurt.

Maar de waarheid, die we zo gemakkelijk negeren, en die vaak verscholen ligt achter deze jaarlijkse voorspellingen van de oordeelsdag, is dat het einde van de wereld voor ons allemaal komt - en dat kan elke dag zijn, en elk uur. Tot 23 september zullen miljoenen over de hele wereld sterven door ongelukken, ziekten, overdosis of door één van de vele orkanen en natuurrampen die de aarde nu teisteren. Ben u er klaar voor?

Kun je jezelf erop voorbereiden? Het idee dat we aan het eind van de wereld zijn, kan beangstigend zijn, en als dat voor jou zo is, houd die gedachte een minuut vast en vraag jezelf af: 'Waar ben ik bang voor?' Als je het antwoord ontdekt, bedenk dan welke veranderingen je in je leven kunt maken, waar je je tijd beter in kunt investeren en hoe je dingen met God en met jezelf in orde kunt maken. Niemand weet beter dan jijzelf wat je moet doen om je huis op orde te krijgen.

Als je je huis slechts één keer per jaar schoonmaakt, sta je voor een overweldigende taak. De tijd en de energie die je nodig hebt om het schoon te maken, is zo groot dat je het waarschijnlijk al opgeeft voordat je zelfs begint. Ons leven is niet veel anders dan een vuil huis. Als het lang niet is schoongemaakt, is het makkelijk op het te geven. Het zou veel beter zijn om regelmatig schoon te maken, de vuilnis elke dag op te ruimen, kleding te wassen wanneer ze vies zijn, en dingen te repareren als ze breken. Onderhoud je leven, corrigeer, repareer en wees klaar voor het einde van je wereld. Het kan elke dag gebeuren.

Deze 'eind-van-de-wereld' scenario's herinneren mij aan de veiligheidsoefeningen die ons moeten voorbereiden op branden, bomaanslagen en aardbevingen, zodat we niet verward worden en gedesoriënteerd raken en verdwalen wanneer die in werkelijkheid gebeuren. In het Israëlische leger gebruiken we een uitspraak van Alexander Suvorov, de grootste Russische militaire strateeg: 'Moeilijk in de opleiding, gemakkelijk in de oorlog.' Het is altijd een goed idee om te oefenen om voorbereid te zijn voor de komst van onze Messias, of om hem eerder te ontmoeten dan we dachten, zelfs als je je verbaast over het teken van een constellatie van twaalf sterren.

Oefen jezelf in vriendelijkheid, onzelfzuchtigheid, zachtmoedigheid, zelfbeheersing en goede wil, en leef een eerlijk leven voor God in je dagelijks leven, en misschien is het einde van de wereld (of het einde van onze wereld) niet zo verschrikkelijk. De enige manier om met het verontrustende feit van onze sterfelijkheid om te gaan is om dagelijks de vruchten van het geloof in God en een morele levensstijl te beoefenen, totdat deze zoveel deel gaan uitmaken van wie je bent, dat je er niet eens over hoeft na te denken of je je er zorgen over hoeft te maken, omdat je voorbereid bent.

In zijn eerste brief aan de Korintiërs, hoofdstuk 13, herinnert de apostel Paulus eraan, dat profetieën afgedaan zullen hebben, maar geloof, hoop en liefde blijven voor altijd (niet oordeel, duisternis of rode manen). Nog een ding. Denk aan Noach. Het einde van zijn wereld werd werkelijkheid, zelfs terwijl hij de mensen dapper had gewaarschuwd door zijn woorden en daden. Hoeveel geloofden en hadden berouw? Hoeveel misten die boot?

Met toestemming overgenomen uit het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)

Reageren


Berend

15-09-2017 10:06
lees in dit verband een ouder artikel:
https://uitdaging.nl/4113-planeet-x-en-openbaring-12?ok#postReaction

Jan

14-09-2017 12:01
Waarin wijkt dit artikel af van het humanisme? Wees een goed mens en heb het goede voor en dan loopt het wel los. evangelie van zelfverlossing en goede werken.

Herman

13-09-2017 03:34
Helemaal waar, we moeten elk moment van de dag bereidt zijn de Heer te ontmoeten. Of Hij komt zgn opname Hem tegemoet , of we gaan ( overlijden). Maar laten we zolang dat niet het geval is , bezig zijn met de opdracht die de Heer ons gaf, " Gij zult Min getuige zijn" laten we het Evangelie op allerlei manieren verspreiden en maak mensen tot discipelen van Jezus Christus. Of zo als Luther zei, "Als ik wist dat de Heer morgen zou komen, zou ik vandaag een boom planten" De Heer zelf roept ons op om nuchter en waakzaam te zijn , wie gehoorzaamt?