#T - Grootsgedrukt
Enquête: 018-Mijn kerk of gemeente neemt de zendingsopdracht serieus! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

Op zoek naar een Wonder

Family7 start op dinsdag 3 oktober met het programma 'Op zoek naar een Wonder'.  Presentator Dolf van de Vegte gaat langs bij mensen die een wonder hebben meegemaakt. Iedere aflevering wordt een wonder belicht dat al een aantal jaar geleden plaatsvond en een wonder dat recent is gebeurd. Ook kijken we met pastor Jan Zijlstra naar mogelijke hindernissen in het leven, die een wonder in de weg kunnen staan zoals: ongeloof, te oud voor genezing, onvergevingsgezindheid en occultisme.

Veel mensen kennen het verhaal van Janneke Vlot. Dit is misschien wel één van de bekendste wonderen in Nederland door de vele media-aandacht die het kreeg. Het is inmiddels al weer tien jaar geleden dat zij van het ene op het andere moment genezen werd van posttraumatische dystrofie. Janneke leed al 17 jaar hieraan en zelfs een zuchtje wind bezorgde haar onbeschrijfelijke pijnen. Janneke en haar man zijn steeds meer onder de indruk van Gods grootheid en het wonder. De kerkenraad is zich nog steeds aan het beraden en bezinnen over deze genezing. We gaan bij haar op bezoek om te horen hoe het nu met haar gaat.

Voor een recent wonder reisden we af naar Zeeland. Daar ontmoetten we Daan Bonte. Hij kreeg 24 jaar geleden een herseninfarct. Daardoor kon hij zijn rechterhand, -been en -voet niet meer gebruiken. Daan vertelt hoe hij hier de afgelopen 24 jaar mee omging en wat dat met zijn geloof heeft gedaan. Hij was immers volop werkzaam als evangelist. Word je dan boos op God?

In de serie zien we niet alleen de wonderbaarlijke genezing van ziekte. Ook horen we van mensen over bevrijding van verslaving, depressiviteit en spreken we met echtparen die al jaren kinderloos waren en medisch gezien geen kinderen konden krijgen. Zo kregen Miriam en Patrick Blom te horen dat ze binnen een maand moesten beslissen of ze hun ongeboren kindje wilden houden of er afscheid van moesten nemen.

Op zoek naar een Wonder is wekelijks te zien op dinsdagavond om 21.00 uur bij Family7.


Reageren