#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Sociale Media

‘Facebook alleen geen evangelisatiemiddel’

Je kunt zondige sociale media wel gebruiken om jongeren met het Evangelie te bereiken, maar persoonlijk contact (face-to-face) gaat toch boven het virtuele. Dat zegt Kenneth de Heyn (25), die twee jaar lang SportQuest leidde, de jongerentak van de Belgische Evangelische Zending (BEZ). Hij is nu in Zuid-Afrika, om ook daar een SQ-afdeling op te zetten.

De Heyn werd geïnterviewd door Ralph Magazine van de BEZ. SportQuest is van Amerikaanse oorsprong en brengt het Evangelie via sportkampen naar jongeren. In België heeft De Heyn een verlies van ‘diepere connectie en commitment in deze generatie’ ervaren. “Je kan op FB bij een evenement uitnodiging aanklikken: geïnteresseerd, gaan of niet gaan. 50 procent drukt bijvoorbeeld op geïnteresseerd, maar op de dag zelf komt niemand opdagen.” Organisaties kunnen volgens hem sociale media alleen als aanvulling op persoonlijke relaties gebruiken. In evangelisatie alleen via die media gelooft hij niet.

‘Sociale druk’ zorgt in zijn ogen voor de grootste schade bij de jeugd. In het schermtijdperk gaat het naar zijn mening nog meer dan vroeger over erbij horen. “Jongeren doen alles om niet uit die ‘middenbaan’ te raken. Om niet non-conformistisch bevonden te worden. Wanneer je gelovig wordt begeef je je uit die veilige middenbaan.”

Hij merkt bij jongeren die voor Christus kozen soms angst om uitgelachen te worden. Zegt: “Angst is het sterkste wapen dat de vijand heeft. Angst kan je kreupel maken.”


Reageren