#Tb 15 euro gift
Enquête: 090-Gelooft u dat de Gemeente opgenomen wordt? Ja Nee

Mensen

Bram Krol leert motor rijden voor Nepal

Ds. Bram Krol is op toch wel gevorderde leeftijd motorrijlessen gaan nemen. Hij hoopt binnenkort zijn motorrijbewijs te halen, om zich in de tweede helft van oktober in Nepal per motor te kunnen voortbewegen. “Dan kunnen we komen waar we heen willen. In die tijd is door de feestdagen van Nepal openbaar vervoer niet beschikbaar of een ramp. Nu, na de aardbeving, ben je helemaal aangewezen op de motor. Veel bruggen en wegen zijn stuk“, zegt hij. Krol hoopt tot begin november in Nepal te zijn.

Krol, evangelist in tal van landen, vertrekt dezer dagen voor een maand naar Ivoorkust. Daarna reist hij door naar Somaliland (het onafhankelijke noorden van Somalië, met als hoofdstad Hargeisa), waar zijn stichting Facilite af en toe sociale projecten ondersteunt. Die zijn gericht op onder meer de allerarmsten (de Yibirs, een Hebreeuwse stam, die vreselijk onderdrukt en bedreigd wordt).

Het werk van stichting Facilite gaat in India vanuit Nepal door, meldt hij. “Ik heb gehoord dat er weer een groepje van ongeveer tien mensen tot geloof is gekomen, maar wacht op nader nieuws”, laat Krol weten. Hij is dankbaar voor de nieuwe gelovigen, omdat India volgens hem een fanatieke regering heeft, die het land het liefst een hindoestaat maakt, zonder rechten voor anderen.

Krol is dankbaar voor de ontwikkelingen in Ivoorkust. In Namane, een groot dorp (10.000 inwoners), had men gezworen de eerste blanke die er ooit zou komen te vermoorden. “Wel, ik ben er levend vanaf gekomen. En daarmee was ook de ban gebroken die het dorp gekluisterd hield aan afgoderij en armoede. Zo ervaren deze mensen dat”, zegt hij. “Ze behoren tot de Bètèstam, de tweede stam in grootte in Ivoorkust. Sinds ons vertrek zijn er zeker 30 mensen tot geloof gekomen in Namane en het nabij gelegen Grand Laso, en veel anderen staan daarvoor open, iets wat een half jaar geleden nog ondenkbaar was.”


Reageren