#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Zending

Sleutelfiguur bleef bidden

Exact vijftig jaar gelden startten Nico en Trijnie van Eijk hun zendingswerk in Sabinópolis, Brazilië. Sindsdien zijn gemeenten, kindercentra en andere onderdelen van de missie ontstaan in tal van plaatsen in de regio. Er worden dit jaar in al die plaatsen jubileumplaatsen georganiseerd. Daarbij worden voltallige gemeenteraden, onderwijzend personeel, dokters en tal van andere notabelen uitgenodigd.

Doel: Te wijzen op wat God in de loop der decennia deed. Maar een sleutelfiguur bij de start van het werk was een zekere Senhor Fenelon (foto), staat in het blad Braziliaanse Berichten van de organisatie. Fenelon was geboren in 1906 in het straatarme en ellendige Sabinópolis, maar verhuisde jong al naar Belo Horizonte, een grote stad waar hij tot bekering kwam. Van toen af liet zijn geboorteplaats, vol afgoderij, hem niet meer los en hij bad dat het levende evangelie er gebracht zou worden. Jaren later, toen hij al 61 was, kreeg hij bezoek van een medegelovige die hem voorstelde aan Nico van Eijk, een man met een volgens hem nogal vreemd accent. Maar Van Eijk zei de overtuiging te hebben dat God hem en zijn gezin riep om het evangelie te brengen in Sabinópolis en omgeving.

“Wat een bijzondere dag”, constateert het blad. “God bracht op miraculeuze wijze twee mensen met passie en visie bij elkaar: De ene had misschien niet de talenten om te gaan, maar wel jarenlang gebeden, de ander zou door God worden gebruikt als antwoord op dat gebed. Beiden werden door God gebruikt zodat duizenden tot geloof zouden komen. Hoe belangrijk is het te bidden zonder op te geven. God, op Zijn tijd, zal die gebeden zéker verhoren.”


Reageren