#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Joël Voordewind (ChristenUnie) Op de Vlucht

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind wil op Wereldvluchtelingendag (20 juni) aandacht vragen voor het leven van een vluchteling. Vanaf vrijdagavond 19 juni tot de middag daarop, doet hij mee aan het evenement Op de Vlucht. Deelnemers aan Op de Vlucht leven maximaal 24 uur als vluchteling.
 
Op de Vlucht is een evenement van hulporganisatie ZOA. De naar schatting 200 deelnemers laten zich sponsoren voor onder meer voedsel, sanitair en onderwijs. Met het opgehaalde geld worden echte vluchtelingen geholpen.
 
Voordewind is woordvoerder ontwikkelingssamenwerking voor de ChristenUnie en bezocht in die functie recent nog vluchtelingenkampen in Jordanië, Libanon en Irak. Eerder werkte hij als hulpverlener in vluchtelingenkampen in Koerdistan en op de Iraaks/Iraanse grens. "Er waren veel mensen met psychosomatische klachten, bijvoorbeeld haaruitval door stress. Je zult maar in zo'n kamp zitten. Vooral als je kleine kinderen hebt, lijkt me dat zo moeilijk."
 
Hoewel de situatie waarin vluchtelingen leven niet na te bootsen is, hoopt Voordewind dat deelnemers met Op de Vlucht meer zicht krijgen op wat vluchten met een mens doet. "Het speelt vaak ver weg, met dit evenement kunnen we het dichtbij halen. Ik ben vaak op politiek niveau bezig met het onderwerp, maar toon ook graag mijn betrokkenheid op deze manier."


Reageren