#Tb 15 euro gift
Enquête: 136-Bent u een internetjunkie? Ja Nee

Jodendom

Welke kalender is de juiste?

Omdat de cyclus van de maan niet overeenkomt met een zonnemaand, en twaalf maancyclussen geen volledig zonnejaar vormen, verschuift de kalender geleidelijk in de loop der tijd. Als dat niet af en toe wordt gecorrigeerd, dan duurt het niet lang voordat we Pascha in december vieren. Daarom compenseert de Joodse kalender dat door een extra maand toe te voegen om daarmee alles weer recht te trekken.

Lees het artikel op de site van Messia Nieuws!

Reageren


M. van Putten

24-04-2018 07:08
Beste heer/mevrouw A. Buizer,

Met 'corrupt' bedoel ik eerst en vooral geestelijk corrupt; de macht van satan erover. Dat de Schepping niet meer doet, niet meer functioneert naar Gods wil. De Schepping is bedoeld op in alle hoeken en gaten God te vereren en dienen. De huidige wetenschappelijke kennis van het universum heeft 'aangetoond' dat het aardig gevaarlijk, dodelijk en destructief is in de Schepping. Maar sommige mensen kijken vanuit een naïef optimisme alleen naar de mooie kant van de dingen.

A. Buizer

14-12-2017 04:17
't Is maar wat je corrupt noemt. Voor ons, aardbewoners is het gewoon handig om één omloop van de aarde om de zon een naam te geven. Zeker de bewoners richting noord- of zuidpool kennen duidelijk zomer- en winter, dus de jaargetijden daar naar richten is voor de hand liggend. Helaas is het zo dat de maan niet precies twaalf omlopen in een zonnejaar maakt, maar is de schepping daarom corrupt? Zou de schepping dan niet corrupt zijn als er wel exact twaalf maan-omlopen in een jaar pasten? 't Is , astronomisch gezien, al heel bijzonder dat de maan-rotatie precies samenvalt met de maan-omloop, waardoor we op aarde altijd dezelfde kant van de maan te zien krijgen. Wat ook bijzonder is, dat de aanwezigheid van de maan bij de aarde werkt als de kiel onder een zeilschip: zonder maan zou de aarde waggelen als een dronkelap. Dit maakt het leven op aarde heel wat aangenamer op aarde, dan zonder maan.
A. Buizer

M. van Putten

03-10-2017 05:30
De Schepping is duidelijk corrupt, maar God heeft ingesteld dat gelovigen zich richten op de maan. Een volledige omwenteling rond de aarde duurt bijna 30 dagen (een maand).
De godsdienstige gedenkdagen moeten echter wel verbonden blijven aan de historische gebeurtenis van de Uittocht van Israël uit Egypte (Pesach/Pasen). God verbindt er zelfs het begin van het godsdienstige jaar aan (Ex 12:2). De Uittocht was in het vroege Voorjaar (mrt/apr), dus moet de kalender geregeld gecorrigeerd worden.

De christenheid in diens 'wijsheid' richt zich op de zon en heeft diens godsdienstige jaar opmerkelijk genoeg daaraan verbonden. Vandaar dat op diens belangrijkste feesten Kerst en Pasen de overwinning/geboorte en terugkeer van het zon centraal staan. Maar zelfs die kalender moet worden aangepast. Ook de baan van de aarde om de zon is corrupt.