HOE
SDOK
Enquête: 131-De Amerikaanse ambassade hoort in Jeruzalem! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Jodendom

Welke kalender is de juiste?

Omdat de cyclus van de maan niet overeenkomt met een zonnemaand, en twaalf maancyclussen geen volledig zonnejaar vormen, verschuift de kalender geleidelijk in de loop der tijd. Als dat niet af en toe wordt gecorrigeerd, dan duurt het niet lang voordat we Pascha in december vieren. Daarom compenseert de Joodse kalender dat door een extra maand toe te voegen om daarmee alles weer recht te trekken.

Lees het artikel op de site van Messia Nieuws!

Reageren


M. van Putten

03-10-2017 05:30
De Schepping is duidelijk corrupt, maar God heeft ingesteld dat gelovigen zich richten op de maan. Een volledige omwenteling rond de aarde duurt bijna 30 dagen (een maand).
De godsdienstige gedenkdagen moeten echter wel verbonden blijven aan de historische gebeurtenis van de Uittocht van Israël uit Egypte (Pesach/Pasen). God verbindt er zelfs het begin van het godsdienstige jaar aan (Ex 12:2). De Uittocht was in het vroege Voorjaar (mrt/apr), dus moet de kalender geregeld gecorrigeerd worden.

De christenheid in diens 'wijsheid' richt zich op de zon en heeft diens godsdienstige jaar opmerkelijk genoeg daaraan verbonden. Vandaar dat op diens belangrijkste feesten Kerst en Pasen de overwinning/geboorte en terugkeer van het zon centraal staan. Maar zelfs die kalender moet worden aangepast. Ook de baan van de aarde om de zon is corrupt.