Grootsgedrukt
Enquête: 127- Kunnen christenen nog naar Turkije? Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Roeper

Sterrenbeeld

Nee hoor, een lange neus maak ik niet nu alle voorspellingen over 23 september volstrekt onbetrouwbaar bleken. Kan ik wel aan de gang blijven daarmee, want van de tijd tot tijd bereiken ons onjuiste profetieën, op basis van incorrecte waarneming en dito exegese. Goede kans dat nu alweer iemand de sterren bestudeert om nieuwe profetische spookjes wereld en Gemeente van Christus in te sturen.

Van talloze al eerder aan christelijke fantasie ontsproten visies op de sterrenhemel kwam nooit iets uit. Een paar jaar geleden ontstond bijvoorbeeld opschudding over de zogenoemde bloedmanen, die op de wederkomst van Christus zouden duiden. Door het recente verschijnsel – de zon en Jupiter in het sterrenbeeld van de Maagd en de maan onder haar voeten – sloegen opnieuw velen op hol. Hun verwijzing naar de Bijbel bleek opnieuw onterecht. En die stand van de hemellichamen was in feite niets bijzonders. Maar wie het boek Openbaring erbij sleepte, kreeg Godsdienstige onruststokers op zijn hand. Wedden dat er wéér openbaringen komen, onder even hoopvolle als onterechte verwijzing naar Gods Woord?

Neemt niet weg dat ik uitzie naar de opname. Wat een dag zal dat zijn. Maar daar heb ik noch amateuristische astronomie noch theologische prietpraat voor nodig. Ik heb zogezegd aan de Bijbel genoeg. Mijn vrees is dat de nijvere onderzoekers van zowel de sterrenhemel als – naar zij zeggen – Openbaring het tegendeel bereiken wat zij lijken te willen. Ongelovigen begrepen ten onrechte dat uit christelijke kring het vergaan van de wereld werd aangekondigd (wat weten zij van de opname, waarin zelfs complete kerken niet geloven), maar ook de Gemeente is niet weggerukt. Ofwel: Niets veranderd. Dus wat christenen zeggen is onzin, constateert de wereld. Ook als zij de Bijbel napraten, kan helaas de conclusie zijn…

Reageren


frits

03-10-2017 07:21
Ik mag Roeper wel. De voorspellingen klopten van geen kant. Nu even takka op de vingers van die christenen. Ja, Au.. krijg je voor die opgeblazen teksten.

Peter

03-10-2017 03:49
Vier bloedmanen op joodse feestdagen en een groot teken.
Dan maar zeggen dat het niets betekend ?
Misschien is dat wel roep toeteren .