Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Family7

"Verslaafden en gangsters kwamen tot geloof"

Stiletto’s, afpersing, pistolen, diefstal, drugs en geweld. Het was de gewoonste zaak van de wereld voor zowel Ferry als Joshua Kotadiny. Allebei waren ze een beruchte drugscrimineel, een straatvechter en deden ze dingen die niet geoorloofd zijn. Maar nu willen ze allebei niets liever dan de liefde van Jezus verkondigen.

Begin jaren 60 kwam Ferry Kotadiny met zijn ouders en 7 broers/zussen vanuit Nieuw-Guinea naar Nederland. Toen ze in Nederland kwamen dachten ze dat dit het beloofde land was, het land van melk en honing. Maar hij vond het verschrikkelijk teleurstellend en voelde zich verraden. “Ik was opstandig en schopte tegen alles aan.”

Ferry werd een grote drugsbaron en verkocht zelfs aan de Rolling Stones. Hij had de bijnaam ‘De koning van de drugs’. “Ik wou niets anders dan mensen pijn doen en ik wou bloed zien.” Toch had hij een enorme leegte. Maar toen kwam zijn schoonmoeder naar hem toe en zei: “Ik heb iemand die je kan redden en genezen: Jezus. Hij is het antwoord op je leven.”

Terwijl Ferry de wereld probeert te winnen voor Christus, mist hij dat zijn eigen zoon, Joshua Kotadiny, volledig ontspoort in de wereld van drugs en criminaliteit. Hij trad desondanks in de voetsporen van zijn vader. Maar ook zijn leven krijgt een totaal andere wending.

Bekijk het gesprek met Ferry en Joshua Kotadiny in ‘Thuis’. Vandaag 9 oktober om 21:00 uur bij Family7.

Family7 is te ontvangen via Ziggo kanaal 230, KPN/Telfort kanaal 78 e.v.a.

==========================================================================

13-delige televisieserie ‘Thuis'
De gasten die Jan dit seizoen ontvangt zijn: Nicole Buch, Ferry en Joshua Kotadiny, Laurens van Rooyen, Jennifer Guetta-Peersmann, Ben Tiggelaar, Lineke Blijdorp, Johan Toet, Paul Donders, Leo Fijen, Carla Dik-Faber, Stefan Paas, Sonja Silva, Tass Saada

‘Thuis'
Thuis is voor veel mensen gelukkig nog altijd de plek van rust en geborgenheid. De plaats waar het masker kan worden afgezet, mogen zijn wie je bent. Thuiskomen is dan ook veel meer dan de sleutel in het slot van de voordeur. Het is de ontdekkingsreis naar je ware identiteit, met alle ups en downs die erbij horen. Wie zijn ze? Wat hebben ze bereikt? Hoe zien ze de toekomst? Wat betekent thuis voor hen? En welke rol speelt het geloof in hun leven? In ‘Thuis' ontvangt Jan van den Bosch de gasten in zijn eigen huis in Alphen aan den Rijn, wat direct een informele en open sfeer creëert.
Family7.nl/Thuis

Jan van den Bosch
Jan van den Bosch is ondernemer en tv-presentator. Hij werkte ruim 25 jaar bij de EO en was initiatiefnemer van de EO Jongerendag. Hij is directeur van o.a. Beter-uit Reizen en presenteert de wekelijkse uitzendingen van Hour of Power op RTL5 en Family7.

Family7
Family7 is de christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders:
Ziggo: Kanaal 230; KPN & Telfort: Kanaal 78; Solcon: Kanaal 300; Caiway: Kanaal 49
Voor alle andere aanbieders en ons uitzendgebied kijk op: www.family7.nl/kabelexploitanten


Reageren