#T - Grootsgedrukt
Enquête: 018-Mijn kerk of gemeente neemt de zendingsopdracht serieus! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

Lancering nieuwe vakantie vergelijkingssite

Deze week is de officiële lancering van www.christianholidays.guide. "De website biedt mensen een platform waar ze alles op kunnen vinden. Denk hierbij aan vakanties, conferenties of evenementen met een geestelijke meerwaarde," aldus voorzitter Gerhard Hobelman.
Aanbieders zijn: vakantieparken, campings, hotels, groepsaccommodaties, kinder- en jeugdkampen, Bed & Breakfasts, festivals, trainingen, concerten, bungalows, stacaravans, chalets, etc.

In de reiswereld zijn de laatste jaren allemaal succesvolle vergelijkingssites gestart die de zoeker vaak tot een boeker maken. Denk aan booking.com, vakantieveilingen, airbnb, travelbird en elkeplek. Er zijn wereldwijd een kleine 4000 aanbieders van vakanties met een christelijke identiteit. Voor dit segment in de markt was er nog geen wereldwijd portaal. Daarvoor is nu Christian Holidays Guide gekomen. De eerste aanbieders staan er al op en dat zal vanaf nu explosief gaan groeien.

Elke aanbieder mag gratis een bedrijfsaccount aanmaken en daaraan producten hangen zoals vakantiehuisjes, reizen, kampeerplaatsen, verhuurbare objecten, maar ook andere evenementen zoals conferenties, trainingen en concerten. De aanbieder betaalt een klein bedrag als er een boeking ontstaat, het systeem is dus "no cure, no pay“. Particuliere eigenaren van een B&B, vakantiehuisje, chalet e.d. kunnen op de site ook gebruik maken van een zeer handige agendafunctie die ook gratis kan worden gebruikt in de eigen website. Iedereen die aanbiedingen heeft met de genoemde inhoud, kan zich eenvoudig aanmelden via de site en binnen enkele minuten zijn account aanmaken om vervolgens al zijn producten er aan te hangen.

Zoekers kunnen naar de site gaan en hun favoriete bestemming zoeken door één, twee of drie zoekcriteria in te toetsen. Ze kunnen de site laten zoeken op „geografisch“, "soort van verblijf" en "thema en inhoud". Ook zullen er frequent emails rond gestuurd worden met last minutes en aanbiedingen. Mensen kunnen zich online opgeven via de button nieuwsbrief.

De basis van de site staat nu. De volgende functionaliteiten staan op de planning om er bij gebouwd te worden: ticketing systeem voor het boeken van evenementen, doorgroeien naar Engelstalig en ook andere talen, het ondersteunen van goede doelen op elk continent en participatie in beurswerk.

De site is afkomstig van stichting "Christian Holidays Promotions" waarvan Gerhard Hobelman de voorzitter is. Gerhard: "Ik ben afkomstig uit het Gelderse Zelhem en begon op mijn veertiende met het helpen op De Betteld, de eerste evangelische camping. Op mijn 22e werd ik samen met mijn broer de eigenaar van De Betteld en sinds 2008 run ik dit vakantiepark alleen." Van 2012 tot 2014 werd De Betteld een kleine groep van locaties met naast een vestiging in Zelhem, ook vestigingen in Amerongen, Doorn en Cadzand-Bad. Gerhard is 3x genomineerd voor innovatief ondernemen. Dit was door de ANWB, de RECRON en NORT (Nederlandse Ondernemers in Recreatie en Toerisme). Inmiddels 58 jaar oud wil Gerhard nu liever de wereldwijde branche dienen.

De site start nu voor Nederland en Vlaanderen, maar is door webbouwer Reindert Vetter volledig ingericht voor de wereldwijde doelgroep. Nederland is slechts de startbaan voor een wereldwijde benadering. Gerhard heeft 8 jaar als bestuurslid gefunctioneerd in "the board" van Christian Camping International en heeft daarvoor de hele wereld over gereisd. Er waren o.a. leidersmeetings in Engeland, Japan, Amerika en Panama.


Reageren