#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Boek-muziek-film

Teken van Thuis

Vanaf het begin weet Lara Mohn de lezer het verhaal in te trekken met een vreemd treffen tussen hoofdpersoon Eva Peters en een onbekende man met de boodschap: De sleutel ligt onder de mat.

Door Conny Vos
Klik hier om dit boek online te bestellen!

Het leven van Eva lijkt perfect op orde. Ze heeft een leuke vriend Sebastiaan en een goede baan als advocaat, maar door deze ontmoeting raakt ze uit balans. Zeker wanneer ze de sleutel vindt en op zoek gaat naar het huis dat op haar wacht. Met het binnentreden belandt ze in haar eigen verleden. Langzamerhand lijkt Eva de grip op de werkelijkheid te verliezen. Ze verliest haar concentratie op haar werk en moet onbetaald verlof opnemen om orde op zaken te stellen. Sebastiaan kan niet omgaan met deze verdwaalde Eva. Hij heeft niet gekozen voor een leven vol drama en zet Eva de deur uit. Terwijl ze urenlang op een treinstation zit te bedenken waar ze nu heen moet, zit de onbekende man ineens naast haar. Kyle neemt haar mee naar Carla en André. Zij hebben een kamer over waar ze tijdelijk mag wonen. Voor Carla komt Eva precies op het juiste moment in haar leven. Ondertussen gaat Eva’s zoektocht naar zichzelf door. Ze ontmoet Albert, een oude vriend van haar overleden vader. Dan blijkt het verleden anders dan zij in haar geheugen opgeslagen heeft. Ze zoekt haar moeder op om antwoorden te krijgen. Zij is onwillig om ze te geven, maar geeft Eva toch wat ze zoekt. Nu ziet Eva wat haar gevormd heeft en kiest ze wie ze in het heden wil zijn.

Teken van Thuis is een bijzondere kennismaking met Lara Mohn. In onnavolgbare zinnen beschrijft ze de zoektocht van Eva. Zinnen met zoveel diepte, zinnen die ik wil vasthouden en onthouden. Ze vormen een aangrijpend verhaal. Het gaat over relaties waarin iedereen een eigen verhaal blijkt te hebben, zoals haar vriendin Esther die ze vroeger onbedoeld heeft geholpen. Het gaat ook over het loskomen van de opvoeding, want eigenlijk blijkt Eva in de voetsporen van haar moeder getreden te zijn en haar broer lijkt in alles op zijn vader. Maar uiteindelijk maken ze hun eigen keuzes, vinden ze hun eigen identiteit en kiezen ze hun eigen pad. Het geloof komt niet expliciet in het boek naar voren. Kyle voelt een ongedefinieerde drang om mensen boodschappen door te geven. Ook Eva voelt een leiding en aanwezigheid van buitenaf, maar benoemt het niet als God. Als psychologische roman is het boek absoluut een pareltje.

Lara Mohn werkt als gezondheidszorgpsycholoog en is getrouwd met een predikant. Teken van Thuis is haar debuut. Hoewel het boek geen autobiografie is, schreef Lara vanuit haar eigen worstelingen, daardoor is het een intiem verhaal geworden. Om dieper op het verhaal in te gaan, zijn er vragen bedacht die gebruikt kunnen worden bij een leesclub. Daar leent het boek zich zeker voor. Het boek wordt verkocht in een luxe uitvoering met harde kaft en losse omslag.

Titel: Teken van Thuis
Auteur: Lara Mohn
Pagina’s: 317 blz.
Uitgever: Ark Media
ISBN: 9789033801280
Prijs: € 22,50


Reageren