#Tb 15 euro gift
Enquête: 118-Moeten christenen Joodse feesten vieren? Ja Nee

Boek-muziek-film

Geloofsverhalen van kinderen en jongeren

JOP, Jong Protestant lanceert de gratis uitgave 'Ik ben geliefd’, een handzaam boekje boordevol geloofsverhalen van kinderen en jongeren. Het boekje is bedoeld voor iedereen met een hart voor kinderen en jongeren en voor geloven.

Door het lezen van dit boekje proef je dat geloven niet alleen iets van vroeger of van oudere generaties is, maar dat God zijn weg gaat met jonge generaties.

Juist in het jaar waarin er stil wordt gestaan bij 500 jaar Protestantisme is het inspirerend om de verhalen te lezen van kinderen en jongeren uit het heden die geraakt zijn door het geloof.

Het zijn geen grote verhalen die bol staan van wonderen maar verhalen uit het echte leven waarin jongeren iets gemerkt hebben van de liefde van God.

In deze 72 pagina's tellende uitgave vind je niet alleen verhalen van kinderen en jongeren maar ook tips hoe je kunt luisteren en je kunt laten raken door oprechte geloofsverhalen van kinderen en jongeren.

Enkele citaten uit het boekje:
Lynn (7 jaar): "... De eerste keer dat ik God echt voelde was ik 6 jaar. Toen ik aan het bidden was, voelde ik God ineens. Ik werd zomaar een beetje blijer… Het leek net of een hele grote teddybeer mij knuffelde...".


Daan (13) en Martin (56): "... Ik vind het erg bijzonder dat we voor elkaar bidden. Ik zie het als een mooi gebaar dat ook van God komt. We kunnen zo betrokken op elkaar zijn....".

Hiltje (13): "... Ik heb God ook verteld over het pesten. Hij wist ervan. en ik geloof dat God mensen in moeilijke tijden helpt...".

Het boekje 'Ik ben geliefd' is gratis aan te vragen op www.jop.nl/geliefd.

JOP, Jong Protestant
Elk kind en iedere jongere weet zich door God geliefd. Dat is het verlangen van JOP. Samen met vrijwilligers en professionals in het jeugdwerk geeft JOP daar in het jeugdwerk van de Protestantse Kerk vorm en betekenis aan. JOP doet dat voor alle jongeren, zowel binnen als buiten de kerk.


Reageren