#T Uitdaging 14-15 december in bus
Enquête: 006-Ik ben gelukkig! Ja Nee

Christenvervolging

Verdachten doden zendeling opgepakt

Volgens een woordvoerder van de Nigeriaanse politie zijn twee verdachten aangehouden in verband met het kidnappen van vier Britse zendelingen. Een derde verdachte werd dood geschoten in een vuurgevecht.
 
De Britten zijn op 13 oktober ontvoerd. Zij werkten voor een christelijke medische organisatie, die gratis Nigerianen helpt. De opticiën Ian Squire (57 - foto) werd dood geschoten. Het Britse Hoge Commissariaat en autoriteten van Nigeria onderhandelden over de vrijlating van de drie anderen: Alanna Carson, David Donovan en Shirley Donovan. 

Vrienden noemen de omgekomen Ian Squire een liefdevolle, rustige mag die armen wilde helpen. Hij  had zelf een optiek in Shepperton (Surrey) en werd in 2003 de stichter en voorzitter van de christelijke hulporganisatie Mission for Vision. Squite was de bekroonde uitvinder van de draagbare op zonenergie werkende machine voor het maken van lenzen.

Kidnapping voor losgeld komt geregeld voor in Nigeria en christenen zijn dikwijls het doelwit van fanatieke islamieten. Terreurbeweging Boko Haram wil in het noorden van Nigeria een islamitische staat stichten en heeft daartoe al diverse ontvoeringen op haar naar staan.


Reageren