#T Uitdaging 14-15 december in bus
Enquête: 024-Is euthanasie is bij ernstige ongeneeslijke ziekte toegestaan? Ja Nee

Boek-muziek-film

Docudrama over relevantie van de Bijbel

De Bijbel, een interessant literair werk uit voorbijgegane eeuwen of nog steeds relevant voor vandaag? Dat is de vraag die centraal staat in 'Moderne wetenschap in de Bijbel'. Het boek met de gelijknamige titel is al jarenlang een bestseller in Nederland. En nu is er de DVD: dit docudrama wordt op woensdagavond 29 november 2017 vertoond in Zwijndrecht, op een feestelijke première. Logos Intituut en de producent, Aktefilm Producties nodigen u van harte uit om daarbij aanwezig te zijn. Toegang is vrij, maar opgave vooraf gewenst. Aanmelden kan via https://logos.nl/evenement/moderne-wetenschap-in-de-bijbel/

Klik hier om het boek of de dvd te bestellen!

De film laat –net als het uitvoerig gedocumenteerde boek - onomstotelijk zien dat de Bijbel kennis bevat die de wetenschap duizenden jaren vooruit is. Er is wetenschap in de Bijbel, veel meer dan in enig ander boek uit de oudheid. Hoe is die kennis in de Bijbel terechtgekomen? Een fascinerende vraag! Toepassing daarvan had miljoenen mensen het leven kunnen redden, zoals bij de epidemieën van melaatsheid, pest en cholera. Ook nu zou deze kennis talloze ziektegevallen kunnen voorkomen, zoals hart- en vaatziekten en geslachtsziekten.

Over het boek werd gezegd: "Zelden werd zo'n breed scala aan wetenschappelijke kennis uit de Bijbel op leesbare wijze bijeengebracht en toegelicht. Omdat veel van die kennis menselijkerwijs niet te weten viel, moet er indertijd een grote Auteur achter de vele auteurs van de Bijbel hebben gestaan."

Deze nieuwe productie voegt hier nog beeld aan toe. Niet alleen komen deskundigen aan het woord, maar de pakkende inhoud van het boek komt nog verder tot leven omdat verschillende scenes op een zeer realistische manier, inclusief historische kostuums en gebruiken, worden nagespeeld op een zeer professionele manier.

"Hebben christelijke films een bestaansrecht in het huidige Nederlandse medialandschap?" Dat is de vraag die Thomas van der Giessen, directeur van Aktefilm, zich stelde toen hij overwoog een verfilming te maken van de succesvolle bestseller 'Moderne wetenschap en de Bijbel' van Ben Hobrink. Volgens Van der Giessen nemen steeds minder mensen in deze tijd de moeite om een boek te lezen, maar is de boodschap van 'Moderne wetenschap in de Bijbel' nog even actueel als 12 jaar geleden toen het boek voor het eerst verscheen.

Woensdagavond 29 november – 19:30 inloop, begin vertoning 19:45; boekentafel aanwezig; einde ca. 22:30.

Nehemia Ministries, H.A. Lorentzstraat 5, 3331 EE Zwijndrecht

Opgave via https://logos.nl/evenement/moderne-wetenschap-in-de-bijbel/

De DVD is niet geschikt voor te jonge kinderen en is gericht op een publiek vanaf bovenbouw middelbare school.


Reageren