#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Christenvervolging

Celstraffen christenen in Iran

In Iran zijn ongeveer twintig mensen tot gevangenisstraffen veroordeeld wegens bekering tot Christus en christelijke activiteiten. Onder hen de bekende evangelische voorganger Farshid Fathi. Dat meldt christelijke nieuwsdienst BosNewsLife, partner van Uitdaging. De straf van de pastor, eerder tot zes jaar in gevangenschap veroordeeld, is met een jaar verlengd

Directeur David Yeghnazar van zendingsorganisatie Elam Ministries zegt: “Het betekent dat Fathi vast zit tot december 2017, in plaats van tot december 2016.” De strafverlening heeft volgens hem te maken te maken met een gewelddadig neergeslagen opstand van gevangenen, waarbij sommigen – onder wie Fathi - werden gewond. In augustus vorig jaar zijn velen van de Evin gevangenis in Teheran naar andere gevangenissen gebracht. Kort na zijn aankomst in de Rajai Shahr gevangenis werd de pastor er valselijk van beschuldigd alcohol te hebben gehad in de Evin gevangenis. Volgens Yeghnazar was het de eerste keer dat die beschuldiging werd gedaan. Hij voegt er aan toe dat de pastor in december 2010 is veroordeeld wegens zijn bediening, die naar Iraanse maatstaven bedreiging van de nationale veiligheid inhoudt.

Behalve Fathi heeft het Revolutionaire Gerechtshof vorige week 18 christelijke bekeerlingen veroordeeld wegens onder meer evangelisatie, propaganda tegen het regime en het houden van huiskerkdiensten.
Bij elkaar is er 24 jaar gevangenisstraf uitgedeeld. De machthebbers in het islamitische land zijn bezorgd over het oprukkende christelijke geloof. Volgens kerken zijn er nu al honderdduizenden gelovigen in het land.


Reageren