#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Binnen/buitenland

Vervolgde christenen op EO

Christenen uit Kenia, Syrië en Azië vertellen komende zondag hun verhaal vertellen in het EO-programma Nederland zingt op zondag (NPO 2, 9.10 uur). Het is uitzonderlijk dat ze openlijk praten over de vervolging die ze hebben meegemaakt.

Hun getuigenissen zijn onderdeel van een samenvatting van de landelijke Open Doors-dag van 4 november (foto), waar duizenden volwassenen en kinderen aanwezig waren. Ook zijn er opnamen te zien van een SDOK-avond op Urk.

Frederick uit Kenia vertelt over een aanslag van Al-Shabaab op de universiteit van Garissa. Er werden 147 christenen gedood en Frederick ontsnapte aan de dood.

Priester Athanasios uit Homs in Syrië bleef actief in zijn kerk ondanks alle oorlog en vernieling om hem heen. Oog in oog met terroristen zei hij dat zijn land niet hen toebehoorde.

Pastor Han uit Azië zat gevangen om zijn geloof. Hij bedankt een ieder die voor hem heeft gebeden.

De broeders vertellen elkaar hun verhaal als onderdeel van een samenvatting van de landelijke Open Doors-dag. Duizenden volwassenen en kinderen kwamen naar Utrecht om het programma mee te maken.

De uitzending is tot stand gekomen door samenwerking van Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK), de Evangelische Omroep en Open Doors.


Reageren