#Tb 15 euro gift
Enquête: 099-Is seks voor het huwelijk toegestaan? Ja Nee

Hulpverlening

Don Stephens ontmoet Joël Voordewind

Don Stephens, de stichter van Mercy Ships, heeft Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de Christen Unie op het Binnenhof ontmoet. Voordewind heeft Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking in zijn portefeuille en zit daarnaast in het comité van aanbeveling van Mercy Ships. Deze organisatie verleent met een ziekenhuisschip gratis medische hulp aan de allerarmsten in Afrika.

Ook ontvangen lokale medewerkers medische trainingen en kan ter plaatse een ziekenhuis van apparatuur worden voorzien. Zo werkt Mercy Ships graag mee aan duurzame gezondheidszorg op het Afrikaanse continent.

Voor de Christen Unie is dat eveneens belangrijk. Daarnaast gaat deze partij graag de strijd aan met corruptie. Don Stephens gaf aan dat zo bijzonder is dat landen waar het ziekenhuisschip aanligt, soms zelf hun bijdrage leveren. Bijvoorbeeld door het leveren van water of brandstof voor het schip.

Mercy Ships komt slechts op uitnodiging van een overheid. Daar komt geen steekpenning aan te pas. Momenteel ligt de Africa Mercy in Kameroen. De planning is dat er in 2019 een nieuw schip in de vaart komt: de Global Mercy. Die zal vooral de havens aan de oostkust van Afrika aandoen. Joël Voordewind: ‘Fantastisch wat Mercy Ships voor de allerarmsten in deze wereld doet. Iedereen heeft recht op goede gezondheidszorg.’

Don Stephens had ook ontmoetingen met Kees van der Staaij (SGP), Anne Kuik (CDA)


Reageren