#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Boek-muziek-film

Dichter bij God

Op 15 september 2017 kwam de CD/DVD ‘Legacy’ van de praise/worshipband Planetshakers uit. Het markeert hun 20-jarige bestaan als wereldwijde bediening. De muziek is een live compilatie van hun Planetshakers conferentie in hun thuisstad Melbourne, maar ook van hun optredens in Manila (Filippijnen) en Kuala Lumpur (Maleisië). De CD heeft 12 nummers en de DVD 10.

Door Marco van Putten
Klik hier om deze CD en DVD online te bestellen!

De Band bestaat sinds 1997 en houdt jaarlijks conferenties in Australië, maar bezoekt ook internationale kerkbijeenkomsten. Ze weten zich te onderscheiden en ontvangen dan ook regelmatig awards. Leiding ligt bij de Senior Pastors Russell en Sam Evans. In 2004 richtte zij de Planetshakers Kerk op. Het werd een van de snelst groeiende kerken met inmiddels al 14.000 leden verdeeld over vijf kerken in Melbourne, maar ook kerken in Singapore, Kaapstad, Geneve en Austin (Texas).

Het openingsnummer ‘Alive again’, opgenomen in Manila, is een swingend funky rock-praisenummer. Door God komen we tot leven. De volgende zeven nummers zijn live-opnames tijdens de laatste conferentie in Melbourne. Het swingende nummer ‘Through it all’ gaat over alle dingen die God voor gelovigen doet. Daarom is er reden om God te dienen. ‘Prophesy’ gaat erover dat het woord van God gelovigen hun positie in doet nemen. Dat te doen wat God vraagt. ‘We speak life’ is een aanbiddingslied, waarin tot uitdrukking komt dat God doet wat Hij belooft. Hij is meer dan in staat om het te volbrengen tot het einde. In het mooie lied ‘Be my vision’ wordt erover gezongen dat gelovigen zich richten op de Heer totdat Hij in alles elke dag zichtbaar wordt. ‘Here’s my life’ is een toewijdingslied waarin God gevraagd wordt om een rein hart te geven, zodat de gelovige kan zijn wat Hij wil dat die is. In het rustige nummer ‘You call me beautiful’ komt naar voren hoe God met Zijn kinderen omgaat. Zelfs voordat ze geboren werden kende God hen al. Hij claimt ze als de Zijne. De liefde van de Vader is wonderlijk. He is beautiful. Het vrolijke nummer ‘Passion’ gaat over het overdragen van heel het leven aan de Heer. Gelovigen komen dichter bij de Heer. Daarover gaat ook het nummer ‘Drawing closer’ opgenomen in Kuala Lumpur. ‘A love I know’ opgenomen in Melbourne is een toewijdingslied. Het roept, op aanstekelijke wijze, op om te zingen ‘Jesus, I am yours’. Het nummer ‘All on the altar’, opgenomen in Kuala Lumpur, heeft, heel toepasselijk, een Aziatische melodie. Het gaat over het overgeven van het leven van een gelovige als een offer op het altaar. Niets wordt achtergehouden. De CD sluit af met ‘You are here’, opgenomen in Manila, met het besef dat God met de gelovigen is.

Evaluatie
Dit is geen muziek om stil bij te blijven zitten, maar om mee te zingen en te swingen met deze erg goede muziek. Maar het gaat nadrukkelijk ook om discipelschap. Dichter bij God komen door Gods Geest. Een aanrader.

Legacy. Planetshakers CD + DVD
Integrity Music 2017
distributie: Ecovata/Neema
c.75 min.
€ 17,95
ISBN: 000768700020

Reageren


M. van Putten

28-11-2017 05:31
Ter info. De Dvd heeft een speelduur van c.63 minuten.