#T - Grootsgedrukt
Enquête: 009-Israël moet een Palestijnse Staat toestaan. Ja Nee

Israël

Waarom lekte Trump operaties naar Russen?

Weet u nog dat de Amerikaanse president Donald Trump passagiers van luchtvaartmaatschappijen uit bepaalde landen verbood om laptops in de handbagage te vervoeren? Veel mensen mopperden over dit ongemak. En het bleek dat Israël achter die beslissing zat.

Tijdens een ontmoeting met een Russische functionaris, waarvan de details onlangs aan Vanity Fair bekend werden gemaakt, verdedigde Trump zijn beslissing door te zeggen dat hij een betrouwbare waarschuwing van een inlichtingen­dienst had ontvangen die een dergelijke stap noodzakelijk maakte.

Hoewel Trump Israël niet met naam bekendmaakte, bleek uit de context van de discussie dat de Israëlische inlichtingendiensten achter het ontrafelen van een dodelijk nieuw plan van ISIS stonden. Het blijkt dat ISIS-bommenmakers een manier hadden bedacht om explosieven in laptops te verbergen die alle huidige Amerikaanse beveiligingsmethoden voor luchthavens zouden misleiden. Trump verbood dus gewoon alle laptops.

Israëlische functionarissen bevestigden later tegenover andere Amerikaanse media dat Israël inderdaad de beslissende informatie aan Trump had verstrekt. Het probleem hier is, dat Israël dat heeft bereikt door gevaarlijke geheime operaties diep in Syrië.

Rusland is ook diep ingebed in Syrië en is verbonden met elementen die Israëls bekende vijanden zijn. Het bekend maken van Israëlische agenten aan de Russen (als dit gebeurd is) brengt hun leven in gevaar en kan het uitbreken van oorlog tussen de Joodse staat en zijn buren veroorzaken.


Reageren