#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 095-Ik bid regelmatig voor vervolgde christenen! Ja Nee

Binnen/buitenland

Al 3 miljoen sponsorgeld Muskathlon

Voor deelnemers aan de Muskathlon 2015, het op sponsoren gerichte sportevenement van de organisatie 4e Musketier, is er op 26 juni (19.30 uur) een zogenoemde ‘terugkomavond’ in het gebouw van de Baptistengemeente aan de Schutterij 12 te Veenendaal.

Wie volgend jaar wil meedoen aan het sportieve evenement, kan daar belevenissen horen van degenen die meededen aan de sponsorloop, een gesponsorde wandeltocht of dito bikerace. De opbrengst van de sportieve inspanningen is dit jaar al drie miljoen euro. Dat geld gaat naar christelijke goede doelen als Compassion en Open Doors. Volgens de organisatie zelf - die verwacht dat de sponsoropbrengst nog toeneemt - wil zij strijden voor gerechtigheid in de wereld. Dat doet zij door deelnemers op ‘extreme locaties’ in tal van (dit jaar onder meer Afrikaanse) landen onder grote fysieke inspanningen te laten leven. Sponsoren, door de deelnemers zelf te zoeken, betalen daar dan voor. Het gaat om onderwijsprojecten, hulp aan kinderen in oorlogsgebieden in sloppenwijken, safehouses voor uit de prostitutie gestapte seksslavinnen etc.

Volgens 4e Musketier, die via fysieke inspanningen voor mannen hun geestelijke leven wil voeden, speelt de Kerk een belangrijke rol in de wereld vol onrecht. Voor de Muskathlon moeten zij wel zwaar trainen.

Naar de Terugkomavond komen: ‘Muskathleten’ die de laatste maanden in Bulgarije, Griekenland, Uganda, Kenia, het Midden-Oosten of – zoals op dit moment – in Tanzania renden, fietsten, wandelden of klommen. Kandidaten voor volgend jaar kunnen uit eerste hand de ervaringen van deelnemers horen, meldt de organisatie. Zij wil die kandidaten aanmoedigen een christelijke boodschap van hoop te brengen door mee die doen in Azië, Europa of Zuid-Amerika. Zie muskathlon.com


Reageren