#Tb 15 euro gift
Enquête: 030-Mag een christen scheiden? Ja Nee

Politiek

Brede steun voor SGP tegen eenzijdige VN

De regering moet actief stelling nemen tegen het anti-Israëlsentiment dat aanwezig is bij VN-organisaties zoals Unesco en de Mensenrechtenraad.

Een motie met deze oproep van SGP, PVV en Forum voor Democratie werd met steun van VVD, CDA, D66, ChristenUnie en 50+ breed gedragen in de Tweede Kamer.

SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij vindt dat Nederland een weerwoord moet geven tegen landen als Qatar, Egypte en Soedan binnen deze organisaties.

De UNESCO wordt misbruikt voor anti-Israëlpropaganda. Ook de Mensenrechtenraad heeft aan geloofwaardigheid verloren nu Saoedi-Arabië daar lid van is geworden.

Van der Staaij is blij dat deze motie is aangenomen: “Dit is een mooi begin van het nieuwe kabinet. Organisaties in VN-verband moeten onpartijdig zijn, zeker in de zeer gevoelige kwesties in het Midden-Oosten. Elk land heeft recht op een eerlijke behandeling, Israël dus ook.”

Bron: Het Zoeklicht!

Reageren


Otto

04-12-2017 06:49
Je hebt volkomen gelijk Theo, maar als het aan deze drie partijen gelegen had, was dit niet gebeurd.

Theo

03-12-2017 07:22
Een paar dagen later ( op 2 december ) wordt met onder andere steun van Nederland de meest verschrikkelijke anti Israël motie door de VN aangenomen waarbij Jeruzalem tot niet joods wordt verklaard ! 151 stemmen voor 6 tegen ( alleen Engeland , brexit ) en 9 onthoudingen . Typisch een geval van ja zeggen en vervolgens het tegengestelde doen . Dat is gewoon verraad !

Otto

29-11-2017 08:01
Even ter aanvulling, ook hulde aan de PVV/forum voor Democratie, deze drie zijn met de motie gekomen: SGP/PVV/Forum voor Democratie dank hiervoor.

Otto

29-11-2017 07:56
Ik vind dit een goede zaak, dat er toch een land is, die het toch voor Israel opneemt, voor al het onrecht wat dit land in de genoemde VN organisaties aangedaan wordt. Trouwens hierbij hulde aan Kees van de Staaij om met deze motie te komen.

vader Jakob

29-11-2017 12:12
Als je denkt dat dit ook maar enig verschil gaat maken dan geloof je in sprookjes. De zoveelste politieke windbuil.

Willemina

29-11-2017 06:45
Een goede zaak!