#T Uitdaging 14-15 december in bus
Enquête: 035-Hebt u wel eens een burn-out gehad? Ja Nee

Boek-muziek-film

De lerares van Fellsworth

Na de dood van haar vader en het verlies van hun familiekapitaal woont Annabelle Thorley bij haar broer Thomas en zijn vrouw op Wilhurst House in Londen. Haar verloofde heeft de relatie verbroken na het familieschandaal en haar enige kans op een echtgenoot is de rijke, maar weerzinwekkende Cecil Bartrell. Tijdens een bal beseft ze dat ze niet meer thuis hoort in de wereld van rijkdom en pretentieuze partijen. Ze besluit te vluchten, maar waar moet ze heen en wie kan haar helpen?

Door Conny Vos
Klik hier om dit boek online te bestellen!

Na afloop van het bal verblijven er drie gasten op Wilhurst House. Ze hebben teveel gedronken en de situatie loopt uit de hand. Owen Locke is er getuigen van dat Annabelle onheus wordt behandeld en is desgevraagd bereid om haar te helpen. Hij brengt haar en haar kamenierster Crosley naar haar oom en tante in Surrey. Daar aangekomen moeten ze zelf in hun onderhoud voorzien.

Annabelle krijgt een aanstelling als lerares op de Fellworth school waar haar oom Edmund directeur van is. Crosley mag in de keuken aan de slag. Voor Annabelle is haar nieuwe leven behoorlijk wennen. Ze heeft nog nooit haar eigen haar gekamd of is op tijd opgestaan.

Owen werkt als jachtopziener voor Treadwell op het landgoed Bancroft Park. Zijn vrouw is overleden en hij heeft een dochtertje dat naar Fellsworth School gaat. Hij hoopt op een dag eigenaar te worden van Kirtley Meadow. Daarvoor moet hij de problemen met stropers oplossen.

In eerste instantie lijkt het om leerlingen van Fellsworth te gaan, maar wie zit er werkelijk achter de stroperij? Ondertussen leren Owen en Annabelle elkaar steeds beter kennen en groeit er een voorzichtig gevoel van liefde tussen hen. Maar dan komen haar broer en Bartrell voor een jachtpartij naar Bancroft Park. Weten zij dat Annabelle zich daar vlakbij bevindt of is haar schuilplaats niet veilig meer?

De lerares van Fellsworth is het derde deel in de serie Treasures of Surrey, maar het boek is heel goed zelfstandig te lezen. Sarah Ladd weet met haar rijke woordenschat een verhaal tot leven te brengen. Ze schetst een goed beeld van de tijd waarin Annabelle leeft, waarin ze niet tweemaal dezelfde jurk mag dragen en geholpen moet worden met aankleden door een kamenierster en waarin het niet gepast is om met een man alleen te zijn.

Ook de sfeer van de vervuilde stad Londen en het contrast met de natuur op het platteland komt goed naar voren. De opbloeiende liefde tussen Owen en Annabelle zorgt voor wat voorzichtige romantiek. Annabelle gaat op zondagochtend naar de kerk, maar een persoonlijk geloof heeft ze niet. Haar moeders gebedenboekje biedt haar enige troost. Met een moord, verdwijning en een ontvoering is er genoeg spanning in het boek. De Amerikaanse Sarah Ladd is met haar verhalen in Regency-stijl een geliefde schrijfster voor liefhebbers van Jane Austen.

Titel: De lerares van Fellsworth
Auteur: Sarah Ladd
Uitgeverij: Kok
ISBN nummer: 9789029726931
Prijs: €21,99
Engelse titel: A stranger at Fellsworth
 


Reageren