#T Uitdaging 14-15 december in bus
Enquête: 035-Hebt u wel eens een burn-out gehad? Ja Nee

Christenvervolging

Christenen in China onder druk

Autoriteiten in het zuidoosten van China zeggen tegen christenen dat zij moeten geloven in de Communistische Partij en haar leider in plaats van in Jezus Christus. Dat meldt christelijk nieuwsagentschap BosNewsLife, partner van Uitdaging.

Christenen in een verarmd Chinees gebied zijn gedwongen beelden van de Here Jezus te verwijderen en daarvoor in de plaats foto’s van voorzitter Xi Jinping (foto) van de Communistische Partij te tonen als zij hulp van de regering willen hebben, melden diverse bronnen.

Volgens insiders is het onderdeel van een overheidscampagne om de verspreiding van het Christendom en andere religies te ontmoedigen. In een recente bijeenkomst van leiders in de Communistische Partij zou de aanwezigheid van de christenheid een ‘crisis’ zijn genoemd. “Veel huishoudens kwamen in armoede terecht door ziekte in hun gezin. Sommigen namen hun toevlucht tot het Christendom om te genezen”, zegt Qi Yan, voorzitter van het Huangjinbu volkscongres. “Maar we probeerden hen te vertellen dat ziekte fysiek is en dat alleen de Communistische Partij en secretaris generaal Xi hen kan helpen.”

Qi heeft de leiding in het dorp Huangjinbu met ongeveer 6000 christelijke families. Zij denken volgens hem dat God hun redder is. “Maar na het werk van onze kaders zullen zij hun fouten erkennen en denken: Wij moeten niet langer op Jezus vertrouwen voor hulp, maar op de partij.”   


Reageren