#T Uitdaging 14-15 december in bus
Enquête: 035-Hebt u wel eens een burn-out gehad? Ja Nee

Christenvervolging

Kerken in Algerije gesloten

Diverse protestantse christenen in Algerije zaten zondag (3 december) zonder een plaats van samenkomst, nadat de autoriteiten hun kerk sloten als onderdeel van een campagne tegen evangelisatie.

Veiligheidstroepen sloten het gebouw van de Protestantse Kerk van Algeria in de stad Aïn Turk. De autoriteiten zeiden dat het pand werd gebruikt voor het illegaal drukken van evangeliën en andere publicaties voor evangelisatie. Volgens de politie heeft de kerk ook geen staatstoestemming.

De president van de denominatie, ds. Mahmoud Haddad, noemde de redenen voor het sluiten van de kerk ongegrond. Een nieuwe grondwet van het land, die vorig jaar van kracht werd, garandeert godsdienstvrijheid. Maar activisten zeggen dat verscheidene kerken de opdracht kregen te stoppen met hun religieuze activiteiten.

Die in 2006 geïntroduceerde wet verbiedt de meeste openbare uitingen van een ander dan het moslim geloof. Dat treft de meeste christelijke erediensten, behalve die in rooms katholieke kerken en één protestantse.  Activisten zeggen ook dat internationale partners van de Protestantse Kerk van Algeria, die in het land kerken wilden bezoeken, visa zijn geweigerd. Ook zouden de activiteiten van Islamistische bewegingen als al-Qaeda en Islamic Maghreb (AQIM) toenemen, zeggen christenen. Op de jaarlijkse ranglijst van vervolging van Open Doors staat Algeria op de 36e plaats. President Abdelaziz Bouteflika is onder druk komen te staan wegens het niet naleven van de door hem gepredikte humanitaire vrijheid.


Reageren