#T - Grootsgedrukt
Enquête: 009-Israël moet een Palestijnse Staat toestaan. Ja Nee

Seksualiteit

Gruwelijke methoden seksindustrie India

Bijna een op de vijf vrouwen die in privéhuizen in Calcutta wordt aangeboden voor seks, is nog kind. Dit blijkt uit onderzoek naar mensenhandel in Calcutta, India.

Naar schatting 77,8% van de kinderen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel, is gelokt met de belofte van een goede baan, zo staat in een rapport over mensenhandel in Calcutta, India.

In het rapport, opgesteld door de West-Bengaalse Commissie voor de Bescherming van Kinderrechten in samenwerking met International Justice Mission (IJM), wordt beschreven hoe de kinderen eerst murw werden gemaakt tijdens een periode van wreed lichamelijk geweld en veelvuldige verkrachtingen.

Meisjes die slachtoffer van mensenhandel zijn, worden op brute wijze klaargestoomd voor hun werk in de seksindustrie. Ze worden verkracht, geslagen en uitgehongerd. Ze mogen geen seks met klanten weigeren en kunnen niet ontsnappen.

"Mensenhandelaren gebruiken diverse tactieken om de meisjes te breken," aldus Saji Philip van International Justice Mission.   

"55 procent van de slachtoffers zijn met objecten geslagen en sommige van hen werd gedwongen toe te kijken bij de moord op een ander minderjarig slachtoffer. De daders zijn extreem gewelddadig en gebruiken misdadige methoden om de meisjes uit et buiten."

Het rapport werd uitgebracht na een veldstudie in 2015-2016 in Calcutta en omliggende wijken. "Als de kinderen eenmaal waren geconditioneerd, werden ze gedwongen om seksuele diensten te verlenen aan zeven tot achttien mannen per dag."

Naar schatting verkoopt 4,4% van de bordelen en hotels in de bekende rosse buurten, in het rapport 'openbare gelegenheden' genoemd, minderjarigen voor seks.

Het totaal aantal kinderen – zowel jongens als meisjes – in dergelijke bordelen bedroeg hooguit 0,8%. Het gaat hierbij om kinderen in de leeftijdsgroep van 16-17 jaar.

In gelegenheden waar de sekshandel clandestien plaatsvindt, zoals bij mensen thuis, in massagesalons en pensions, is een hoger percentage kinderen bij dit soort activiteiten betrokken, namelijk 18%.

Onder de 131 ondervraagde sekswerkers in deze privégelegenheden waren 24 kinderen, zo vermeldt het rapport. Regionaal directeur van International Justice Mission in India, Sanjay Macwan, zei na de publicatie van het rapport dat IJM en WBCPCR (West-Bengaalse Commissie voor de Bescherming van Kinderrechten) bij de uitvoering van het onderzoek alle mogelijke hulp hadden ontvangen van de politie in Calcutta.

Ajoy Kumar Gupta, Member Secretary van de West-Bengaalse Legal Services Authority, zei: "Sekshandel is een van de ergste vormen van mensenhandel, die vooral zichtbaar is in rosse buurten en verreweg de meeste slachtoffers zijn vrouwen en kinderen."

Het is tijd dat er meer samengewerkt gaat worden tussen de staten van India om deze dreiging te bestrijden, vindt Macwan.

Hij voegde hieraan toe dat West-Bengalen enkele van de meest progressieve inspanningen van het land heeft geleverd ter bestrijding van de mensenhandel.

Hij zei: "De bevindingen van het onderzoek van IJM laten de invloed zien van overheidsinitiatieven, proactief politieoptreden tegen misdaad en snelle veroordelingen door de rechtbanken."

International Justice Mission is werelds grootste organisatie in de strijd tegen slavernij, zoals misbruik van kinderen voor cyberseks, gedwongen arbeid en handel in kinderen voor de seksindustrie. www.ijmnl.org


Reageren