#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Binnenland

Israëlisch restaurant volgeboekt na aanval

Een met de Palestijnse vlag omgorde man heeft donderdagochtend met een houten knuppel de ruiten ingeslagen van een Israëlisch koosjer restaurant in Amsterdam. Het werd gefilmd en via de hoofdstedelijke nieuwszender AT5 publiek.

De 29-jarige man drong binnen en kwam met de Israëlische vlag weer naar buiten. Daarna werd de dader, die volgens getuigen in het Arabisch ‘Allah is groot’ riep, door twee agenten met pepperspray overmeesterd en in de boeien geslagen.

Woensdag leidde het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël tot veel afkeurende reacties in Palestina en een deel van de moslimwereld.

Het Centraal Joods Overleg heeft ontzet gereageerd. De PVV noemt het incident in Amsterdam een antisemitische terreuractie. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij noemt het voorval afschuwelijk. ‘Antisemitisme moet zonder pardon worden aangepakt. Politieke smoesjes voor jodenhaat en geweld zijn onacceptabel’, twitterde hij. Zijn fractievoorlichter Arnoud Proos ging met vijftien mensen eten in het restaurant. Dat zat donderdagavond helemaal vol. Het initiatief werd aangemoedigd door VVD-Kamerlid Han ten Broeke.

Bron: Nederlands Dagblad

Reageren


Dirk De Mooij

11-12-2017 03:17
Het restaurant helemaal vol? Geweldig gewoon! Goeie actie, wie volgt?