#T Kerstgift Uitdaging
Enquête: 007- Hebzucht is een van de grootste zonden van onze tijd. Ja Nee

Binnen/buitenland

Stichter christelijk muziekfestival aangehouden

Stichter en leider Harry L. Thomas(74) van het grootste christelijke muziekfestival in de VS, het Creation Festival, is voor onbepaalde tijd geschorst, ook als pastor van zijn kerk in New Jersey. Hij werd gearresteerd en vorige week beschuldigd van het seksueel misbruiken van vier minderjarige kinderen. Het misbruik zou gedurende een lange periode hebben plaatsgevonden, tot twee jaar geleden.

Hij wordt door het OM verdacht van diverse ernstige aanrandingen en schade toebrengen aan het welzijn van kinderen gedurende zestien jaar, tussen 1999 en 2015 in zijn woonplaats Medford (New Jersey). Zijn kerk, de Come Alive New Testament Church, omschreven als een charismatische geloofsgemeenschap, is daar ook gevestigd. Volgens de kerk zijn de misdragingen waarvan hij wordt verdacht ‘niet gerelateerd’ aan de geloofsgemeenschap of zijn bedieningen, waaronder het Creation Festival. De leiding van de kerk zegt overigens mee te werken met justitie.

Thomas was eerder DJ en stichtte het Creation Festival in 1979, na een visioen. Er zijn twee edities, Creation Northeast en Creation Northwest, die 100.000 bezoekers trekken, meldt Christianity Today.


Reageren