#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Binnen/buitenland

Buiten de boot – indringende oproep tot gebed

Uitdaging heeft al eerder melding gemaakt van de Vreemdelingendienst a.s. zaterdag in Harderwijk. Vandaag ontvingen wij deze indringende oproep van Jan Pieter Mostert, directeur van de stichting Gave om mee te bidden voor deze vluchtelingen. Graag geven wij deze oproep aan u door!

Voor het eerst is een dode vluchteling aangespoeld in Nederland: Gisteren werd bekend dat het lichaam wat in oktober aanspoelde op Texel van een Syrische man van 22 was die zwemmend vanuit Calais Groot Brittannië had willen bereiken.
Er was nog meer nieuws: Hoek van Holland lijkt inmiddels een redelijk alternatief voor het zwaar bewaakte Calais, om als vluchteling/verstekeling over te steken. En ook: Duizenden Syriërs zijn de grens over gevlucht naar Turkije. In Griekenland zijn in één weekend 2.000 vluchtelingen gearriveerd uit zee. En last but not least: Op de kusten van de Middellandse Zee in Noord-Afrika staan meer dan een miljoen vluchtelingen te wachten tot ze de oversteek kunnen maken.
Steeds meer dringt tot me door dat ik getuige ben van een immens menselijk drama wat zich voor mijn ogen aan het aftekenen is. Een drama waar ik als Europeaan niet buiten sta, en niet kan en mag ontkennen. Een drama wat - menselijk gezien - voorlopig ook niet zal stoppen.

Ik weet dat er niet genoeg hulp zal zijn voor al deze mensen. Ik weet dat er heftige maatschappelijke discussies zullen komen. Maar ik weet ook dat ik mijn ogen niet mág sluiten voor dit leed, terwijl ik toch liever niet kijk.
Zaterdag is het Wereldvluchtelingendag. Ik vraag u om met mij mee te bidden voor dit drama. We hebben een perspectief nodig, groter dan het menselijke. Ik weet dat buiten de boot terecht komen kan betekenen dat je verdrinkt. Maar ik weet ook dat uit de boot stappen kan betekenen dat er wonderen gebeuren, en dat er op het water gelopen kan worden. Als je als gelovige uit je comfortzone stapt, kan God aan het werk.

Gebed is daarvoor de beste start. Bid mee deze week, thuis, in de kerk en op de speciale ‘Vreemdelingendienst’ op zaterdagavond om 19.30 uur in de Grote Kerk in Harderwijk (georganiseerd door Tot Heil des Volks en Stichting Gave).

Jan Pieter Mostert – directeur stichting Gave


Reageren