#Tb 15 euro gift
Enquête: 039-Ik geloof dat er leven is na de dood! Ja Nee

Buitenland

Pastor sterft tijdens uitvaartdienst

Hij sprak in de uitvaartdienst van een van zijn gemeenteleden, net 200 aanwezigen, toen ds. Darryl Edwards (55) opeens uitriep: "God, ik heb uw hulp nodig.“ Daarna stortte hij in. In een ziekenhuis werd hij veertig minuten later dood verklaard.

Het gebeurde vorige week in de Fannin Street United Methodist Church, in Victoria, Texas. Volgens zijn zuster Sheila Edwards, die een ambulance bestelde en daar achteraan reed, hield hij in zijn preek de mensen voor dat zij klaar moesten zijn om te sterven, omdat zij daarvan geen datum en uur weten. De pastor was vijf jaar predikant van de methodistenkerk.

Volgens Sheila was hij al overleden voordat de ambulance in het ziekenhuis aankwam. "Hij zei altijd dat je nooit weet wanneer je sterft, dus de goede dingen die je moet doen, nu moet doen. Zijn leven en sterven zijn een bediening.”

Edwards runde ook een barbecue restaurant en gebruikte voedsel voor zijn bediening onder thuislozen. “Hij zorgde voor iedereen die binnenkwam. Als zij een sandwich bestelden, keerden zij vaak huiswaarts met drie of vier complete maaltijden, omdat hij wist dat zij voedsel voor later nodig hadden”, vertelde Sheila tegen een lokale krant.


Reageren