#T - Grootsgedrukt
Enquête: 018-Mijn kerk of gemeente neemt de zendingsopdracht serieus! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Israël

Nog 10 landen ambassade naar Jeruzalem?

Israël was dit weekeinde verheugd over het nieuws dat Guatemala had besloten om in de voetsporen van Amerika te treden. Guatemala erkent Jeruzalem nu ook als hoofdstad van de Joodse Staat en begint het proces van het verhuizen van zijn ambassade.

Afbeelding: Netanyahu ontmoette op 29 oktober 2015 in Jeruzalem de Hondurese president Juan Orlando Hernández. (Foto: Kobi Gideon/GPO)

Na Guatemala uitvoerig te hebben bedankt voor het innemen van zo’n moedig standpunt, beloofde premier Benjamin Netanyahu dat de Midden-Amerikaanse natie niet de laatste zou zijn die dit doet. ‘Ik vertelde u onlangs dat er andere landen zouden zijn die Jeruzalem zullen erkennen en hun ambassades zullen verplaatsen,’ zei Netanyahu. ‘Ik herhaal: er zullen er meer zijn, dit is slechts het begin.’

Kort daarna vertelde plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely aan Israel Radio dat de woorden van Netanyahu al uitkwamen: ten minste tien andere landen waren in onderhandeling om hun ambassades naar Jeruzalem te verplaatsen. Hotovely ging niet in detail in op welke landen de verplaatsing overwogen, maar de meesten verwachten dat Honduras de volgende zal zijn die een dergelijke aankondiging maakt.

Honduras is – net als het naburige Guatemala – de afgelopen jaren zeer dicht naar Israël toegegroeid. Zijn president, Juan Orlando Hernandez, bracht tijd door in de Joodse Staat en is een afgestudeerde van Israëls Agentschap voor Internationale Ontwikkelingssamenwerking.

Zowel Guatemala als Honduras behoorden tot de negen naties die vorige week ‘nee’ stemden toen de Algemene Vergadering van de VN een resolutie aannam, waarin de Amerikaanse president Donald Trump in feite werd veroordeeld voor zijn besluit, het erkennen van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad.

Reageren


Jos van der Geest

28-12-2017 05:13
Hopelijk komt Nederland terug van de dwaling dat Jerusalem niet meer de hoofdstad is van Israël. Terwijl dat dit wel zo is, daar zijn honderden bewijzen voor dat Jerusamem de hoofdstad is van Israël. En zal Nederland ook zijn ambassade verplaatsen.

Alleen zal het helaas bij hoop blijven. CU had op dit punt zijn poten stijf moeten houden. Weet zeker dat het kabinet hier niet over zal vallen. Misschien zouden ze het niet leuk vinden, maar dat is onbelangrijk.

sasha brinkman

28-12-2017 12:11
Gods plannen gaan gewoon door Hij heeft het volledig onder controle :) Wij hebben een grote en machtige God. Voor de gene die het leuk vinden neem een kijkje op mijn evangelisatie facebook pagina -- > Evangelist Sasha Brinkman