#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Boek-muziek-film

Land van belofte

De nieuwe roman Land van belofte van Lynn Austin gaat over de zussen Rebecca en Flora Hawes. Zij groeien op in Chicago in 1860. Hun moeder is overleden en hun vader voedt ze op tot ruimdenkende volwassenen.

Door Conny Vos
Klik hier om dit boek online te bestellen!

Ze maken graag verre reizen om nieuwe avonturen te beleven en Gods plan met hun leven te ontdekken. Tijdens hun eerste reis ontmoeten ze weduwe Priscilla Worthington. Zij dringt hun leven binnen en voelt zich verantwoordelijk om de zussen te veranderen in echte dames en hen voor te stellen aan toekomstige echtgenoten.

Flora geniet van haar nieuwe leven, maar Rebecca voelt zich gevangen in een gouden kooi. Na het overlijden van hun vader krijgen hun toekomstige echtgenoten recht op al hun rijkdom.

Voordat het zover is, maken de zussen nog een laatste reis samen. Daar ontmoeten ze de Engelse onderzoeksbibliothecaris Edmund Merriday. Door hem slaat hun leven een andere richting in. Flora begint een weeshuis in Chicago en Rebecca helpt hem met het schrijven van een boek.

Rebecca’s wens is om naar een klooster in de Sinaï woestijn te gaan om daar oude manuscripten te vinden die bewijzen dat de Bijbel waar is. De jonge butler Soren Petersen en kamenierster Kate Rafferty gaan ook mee op deze reis. In de woestijn beleven de vier hachelijke avonturen, waarbij hun vertrouwen op God behoorlijk op de proef wordt gesteld.

Elk avontuur dat Rebecca en Flora beleven, helpt hen een stukje van hun levenspuzzel te vinden. Alle gebeurtenissen brengen hen verder naar het plan dat God met hun leven heeft.

Tijdens hun reizen leren ze vertrouwen op God. Ze leven hun geloof in de praktijk uit wat een zichtbaar getuigenis is.

Een heerlijk verhaal dat een beetje voortkabbelt, maar toch interessant blijft door alle wendingen. Het verhaal begint tijdens een zandstorm in de Sinaï en wordt met terugblikken ingevuld.

Het eerste gedeelte wordt beschreven vanuit Rebecca en daarna volgt Flora’s perspectief. In de volgende twee delen lezen we het levensverhaal van Soren en Kate. Ter afsluiting komen we terug bij Rebecca.

Rebecca is een onafhankelijke vrouw met een grote hang naar avontuur, maar ook zij verlangt naar liefde. Ze heeft een sterk geloof en vertrouwt erop dat God weet wanneer het haar tijd is om te sterven. Flora heeft een hart voor mensen die het minder goed getroffen hebben en maakt het graag anderen naar de zin.

Dit verhaal is gebaseerd op de tweelingzussen Agnes en Margret Smith. Zij leefden in 1843 in Schotland. Zij vonden daadwerkelijk een codex met Evangeliën uit 500 na Christus in het klooster in de Sinaï.

Gebeurtenissen die echt plaats hebben gevonden rond die tijd zoals de Amerikaanse burgeroorlog en de brand in Chicago komen voor in het boek. Hierdoor en door de levendige manier van beschrijven komt verhaal echt tot leven. Het is knap hoe Lynn Austin elk jaar weer een nieuw boek weet te schrijven met zulke verschillende verhalen. Hoewel de thema’s in haar boeken verschillen, is de boodschap steeds dezelfde: God houdt van ons en zal ons nooit verlaten.

Land van Belofte
Lynn Austin
Uitgeverij Kok
Pagina’s: 477 blz.
ISBN: 9789029726856
Prijs:
€ 24,99


Reageren