#Tb 15 euro gift
Enquête: 101-Het is OK voor een christen om te roken! Ja Nee

Homoseksualiteit

Uit denominatie VS wegens homohuwelijk

De grootste groep doopsgezinden in de VS heeft zich officieel afgescheiden van de denominatie, na een langdurige discussie over seksualiteit in de kerk. De Lancaster Mennonite Conference (LMC) – met 179 gemeenten in Pennsylvania, Ohio en New York – stemde er in 2015 al voor de Mennonite Church USA (de doopsgezinde kerk in de VS) te verlaten. Dat besluit is per 1 januari geëffectueerd.

Het conflict ging over de definitie van het huwelijk, een discussie die vrijwel elke denominatie raakt sinds het Hooggerechtshof in 2015 het huwelijk van mensen van gelijke sekse legaliseerde. De LMC is tegen het homohuwelijk en de leden van de aangesloten kerken voelden zich in toenemende mate niet thuis in de grotere denominatie, wegens het beleid daarvan, gericht op het aanspreken van de LGTB-aanhangers.

Officieel ziet de doopsgezinde denominatie de homoseksuele praktijk als zonde en het huwelijk als een verbintenis tussen een man en een vrouw, maar intern kwam er weerstand tegen die opvatting, omdat verscheidene pastors het homohuwelijk respecteerden en uit diverse regio’s de melding kwam dat homostellen uit de kerk vetrokken.

Temidden van de chaos drongen sommige doopsgezinden aan op het opnieuw evalueren van het huwelijk. Volgens prof. Donald Kraybill, die de doopsgezinden en de daaruit voortgekomen Amish bestudeert, past de kerk zich nu eenmaal in een of twee generaties aan bij sociale veranderingen.

Reageren


Theo

07-01-2018 06:02
Aanpassen aan het KWAAD is nooit een goede zaak ! Bravo voor degenen die dit niet accepteren !