Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Family7

Nieuwe serie over Jesaja op Family7

Henk Schouten en Gert van de Weerd hebben weer een serie uitzendingen over de profeet Jesaja opgenomen. Deze serie wordt uitgezonden op vrijdagavond om half acht op Family7.

In de eerste aflevering op vrijdag 5 januari geven ze een introductie op de profeet Jesaja. Andere afleveringen gaan onder andere over de ondergang van Babylonië, de roep van de Messias, profetie over Egypte, het oordeel over de aarde en de wijngaard van Jahweh. De laatste aflevering is op 30 maart. De eerste serie is goed bekeken en daarna nog regelmatig herhaald.

Elke vrijdag om 19.30 uur op Family7.

Reageren


fazer

09-08-2018 11:04
Daniel staat online komt dit ook online?

BASTIAAN

06-01-2018 04:47
We mogen dankbaar zijn voor Family 7 en Gert van de Weerd en Ds. Henk Schouten voor de mooie serie nu over Jesaja.

Een paar opmerkingen die de Bijbelstudie verder kunnen verdiepen: Ik hoorde Gert tot mijn schrik zeggen: Israël kent God niet als Vader en haalt het niet in zijn hoofd om God als Vader aan te roepen.

Toch lees ik het tegenovergestelde in...
1 Kronieken 29:10...Loflied van David
Toen prees David de Here ten aanschouwen van de gehele gemeente, en David zeide: Geprezen zijt Gij, Here, God van onze vader Israël, van eeuwigheid tot eeuwigheid.

Jesaja 63:16
Gij immers zijt onze Vader; want Abraham weet van ons niet en Israël kent ons niet; Gij, Here, zijt onze Vader, onze Verlosser van oudsher is uw naam.

Jesaja 64:8
Maar nu, Here, Gij zijt onze Vader; wij zijn het leem, Gij zijt onze Formeerder en wij allen zijn het werk van uw hand.

Hoop dat u dit in de volgende uitzending wilt vermelden.

P.S. Ook in de Siddoer, het Joodse Gebedenboek wordt in het Shemone Esree, het Achttiengebed, God als Vader van Israël diverse malen genoemd.