#T - Grootsgedrukt
Enquête: 018-Mijn kerk of gemeente neemt de zendingsopdracht serieus! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Zending en Hulp

TWR brengt waar N-Korea naar hunkert

Hoewel er op het bezit van de Bijbel de doodstraf staat en men alleen de leider mag verafgoden, luisteren in het geheim duizenden christenen in Noord-Korea naar de radio-uitzendingen van Trans World Radio (TWR). Dat meldt directeur Hubrecht Smits van TWR Nederland aan zijn achterban. De luisteraars daar gebruiken vaak oordopjes, zodat niemand het geluid kan horen. Want elke vorm van religie is in het land verboden.

‘De ondergrondse Noord-Koreaanse gelovigen worden geraakt door de Bijbelstudies, de preken en de aanbiddingsliederen en door de liefdevolle benadering. Zij hunkeren naar Gods Woord en groeien in geloof door de radioprogramma’s”, schreef een luisteraar in een over de grens gesmokkelde brief.

Smits: “Het regime waar zij onder lijden is zwaar en uitzichtloos, maar de radiogolven komen de grens over en brengen hoop en licht.”

Dat zegt ook de anonieme briefschrijver, die constateert dat de ontvangst per dag verschilt.  “Maar doorgaans zijn de christelijke zenders goed te ontvangen. Het kost tijd om in het geheim erachter te komen hoe de ontvangst bij christenen elders in het land is. Ik ben de programmamakers heel dankbaar. Zij zijn onze vrienden in het geloof en een wapen tegen de slechte machten.”

Er is méér nodig dan bemoediging van gelovigen, vindt TWR. “Onze collega’s in Zuid-Korea staan in de startblokken om een radioprogramma te lanceren, gericht op Noord-Koreanen die nog geen christen zijn. Het nieuwe programma brengt  op een laagdrempelige manier de vreugdevolle boodschap van het Evangelie. Ook moet het de vooroordelen wegnemen, die veel Noord-Koreanen tegen het christelijke geloof hebben”, zegt Smits.

Elke minuut zendtijd kost volgens hem  € 12,50 en hij voert daarvoor actie. www.transworldradio.nl


Reageren