#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 059-Is Israël Gods uitverkoren volk? Ja Nee

Milieu

Global warming - een ander geluid

John Mac Arthur over 'global warming' en 'Environmentalism'.

Reageren


Jan 3

17-01-2018 04:10
@Theo. Nou, dan weet ik dat ook. Bedankt voor de opbouwende analyse.

Moi

16-01-2018 12:04
Dat klimaatgedoe is alleen maar geldklopperij uit de zakken van de burger door al die fors hogere milieuheffingen (Opslag Duurzame Energie) op je jaarlijkse energienota! Maar aan de andere kant moeten wij veel minder afhankelijk van gas worden, niet alleen maar vanwege de aardbevingen in Groningen, maar ook om niet afhankelijk te zijn van Poetin.

Theo

15-01-2018 08:57
Nb . Wat het klimaat betreft heb ik het over cycli ! Oetzi zou duizenden jaren daar gelegen hebben . Hij is/ was gemummificeerd .

Theo

15-01-2018 08:54
Beste Jan , nu komt de aap uit de mouw ! Jij bent een 68 er die een halve christen is geworden die moeder Aarde meer aanbidt dan de schepper van hemel en aarde . Helaas geloof je daarbij nog steeds in fabeltjes en ben je niet bereid je denken en zienswijzen onder de loep te leggen van de Bijbel . Je bent een van die “ christenen “ die bijbelkritiek op een hoger plan schalen dan Gods Woord zoals het in de bijbel staat ! Ik kan je zeggen dat John Mc Arthur een buitengewoon scherpe en alom hooggeschatte dominee/ theoloog is die , ik herhaal het nog eens meer verstand en geestelijk inzicht heeft in zijn pink dan zogenaamde wetenschappers die God en de Bijbel niet ( meer) serieus nemen .

Jan

15-01-2018 06:56
#Theo, nou dan geloof je die man toch. Ik niet. Geen gletsjers in Zwitserland? Wel eens van Otzi gehoord?
CO2 is een broeikasgas, maar methaan, waarvan de uitstoot door de natuur door de hogere temperaturen op aarde, niet getopt kan worden. We moeten versoberen: minder onzin kopen, zuiniger met energie omgaan, minder reizen. Maar dat wil het publiek van deze man zeker niet horen, want dat tast hun levensstandaard aan.
Wat ik ook zo laag in zijn speech vind: hij gebruikt de (bestrijding van) armoede van de arme Afrikaan om de westerse levenswijze te sanctioneren. Oneerlijk en
ongeloofwaardig voor een Christen. Hij moet zich bij zijn leest houden opdat hij het evangelie niet besmeurt.

Theo

15-01-2018 03:56
Beste Jan , voordat je wat zegt maak nu eerst eens een studie van de Global warming ( het wordt kouder) en de climate change hoax. Het klimaat verandert altijd ( er zijn chikli) in 1300 kon je schaatsen in Venetië en 300 jaar geleden waren er geen Gletschers in Zwitserland . Het is bovendien veel prettiger te wonen in een (wat) warmer klimaat dan op de Noordpool ! Laat je niets wijsmaken door Al Gore cs . Je zegt dat je het CO2 geloof niet deelt ; wat dan wel ? Climate change is normaal ( het is bovendien praktisch onmerkbaar en gaat heel langzaam ; wel zijn er uitschieters ! In 1963 dreven er ijsbergen in de Noordzee en reden ze met autobussen over het IJsselmeer ) Mc Arthur heeft volkomen gelijk sowieso bijbels gezien !

Jan 3

15-01-2018 01:11
@Theo. Ik schreef dat ik niet van het CO2 geloof ben. Heb je aandachtig geluisterd naar wat hij zegt? o.a. dat planten CO2 produceren. Nu is dat wel zo 's nachts, maar netto verbruiken ze CO2.
Maar het gaat mij er om dat deze mijnheer zijn publiek wat de mening zeker gevormd heft als applausmachine voor zijn goedkope grapjes en gebruik van de Bijbel als ondersteuning van zijn referaat gebruikt. Is dat de bedoeling van Bijbelgebruik? Ik vind het goedkoop, zeker geen getuigenis en slecht gefundeerd. Mag ik dat vinden of niet? Deze man is prediker, geen wetenschapper. Laat hem bij zijn leest blijven. Hij zet niet alleen zichzelf voor schut

Theo

14-01-2018 08:25
Beste Jan 3 , deze John Mc Arthur heeft er zeker studie van gemaakt van de CO2 onzin en heeft meer verstand in zijn pink dan de meeste mensen in hun hersenen . Blijkbaar heb jij er totaal geen besef van dat meer dan 31000 wetenschappers hetzelfde beweren als Mc Arthur maar blijkbaar ben je ook beïnvloed door de valse globalistische media . Helaas zijn vele christenen zodanig door de evolutionistische , linkse media beïnvloed dat ze daar meer geloof aan hechten dan het Woord van God . Men is zelfs zo dom , dat er ook geen eigen onderzoek wordt gedaan om te kijken of beweringen die gedaan worden wel waar zijn . Schaam je diep! En begin een eigen onderzoek ! Er is genoeg te vinden op internet ! Je kunt niet zeggen : “ Ich habe es nicht gewusst”


„Want hetgeen van Hem niet gezien kan worden, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid, wordt sedert de schepping der wereld uit zijn werken met het verstand doorzien, zodat zij geen verontschuldiging hebben. Immers, hoewel zij God kenden, hebben zij Hem niet als God verheerlijkt of gedankt, maar hun overleggingen zijn op niets uitgelopen, en het is duister geworden in hun onverstandig hart. Bewerende wijs te zijn, zijn zij dwaas geworden, en zij hebben de majesteit van de onvergankelijke God vervangen door hetgeen gelijkt op het beeld van een vergankelijk mens, van vogels, van viervoetige en van kruipende dieren.“
??Romeinen? ?1:20-23? ?NBG51??
http://bible.com/328/rom.1.20-23.nbg51

Jan 3

13-01-2018 01:20
ik ben ook niet van het CO2 geloof, maar deze man, duidelijk geen natuurwetenschapper, maakt wetenschap belachelijk en gebruikt een selectie van heel veel woorden, humor en de Bijbel zoals het hem uitkomt. Echt een slecht getuigenis om zijn publiek te bedienen: relax: stil maar wacht maar alles wordt nieuw. Ja, ondkans domme mensen die deze boodschap tot eigen welzijn gebruiken..
Zou hij door iemand betaald worden om dit duidelijk beperkte publiek te bespelen/bevestigen in hun zekerheden?
En dan ook nog een vroom gebed als cover up for supidity? Laat hem het evangelie brengen en zich niet tot deze demagogie verlagen.

Theo

12-01-2018 09:29
Hele goede preek en bovendien zeer humoristisch en waar ! Hier Kun je zien hoe de mensen beduveld worden met het CO2 verhaal . Het spoelt globalisten als Al Gore geld in hun zakken .

Peter

12-01-2018 12:56
Wat ben ik blij dat eindelijk eens ruimte gegeven wordt voor een Bijbelse evaluatie van de Co2-hysterie!