#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Verslagen

Vakantiegasten doneren €6500 aan Mercy Ships

De gasten van vakantiepark De Kleine Belties in Hardenberg hebben het afgelopen jaar 6500 euro opgehaald voor Mercy Ships. Dat bedrag werd overhandigd aan Inge den Hollander van Mercy Ships door Jan Hakkers, eigenaar van De Kleine Belties.

Bij de diverse activiteiten in 2017 hebben vakantiegasten telkens aan Mercy Ships kunnen geven. Op de wekelijkse zangavonden op zondag werden filmpjes van Mercy Ships getoond en ging de  collectebus rond. Op de 55+ bijeenkomsten maakten senioren kaarten en andere creatieve voorwerpen voor Mercy Ships. Ook stond de braderie op het vakantiepark in het teken van Mercy Ships. Alle activiteiten bij elkaar brachten het schitterende bedrag van 6500 euro op.

Waarom Mercy Ships? Jan Hakkers vertelt: ‘Mercy Ships helpt mensen die anders niet geholpen worden. Bovendien vinden we het heel bijzonder dat zoveel vrijwilligers hun tijd en energie geven aan de allerarmsten.’
 
Mercy Ships geeft via een ziekenhuisschip de allerarmsten in Afrika gratis medische hulp. Elk jaar sterven 17 miljoen mensen omdat ze geen medische hulp krijgen. Mercy Ships helpt bij de meest voorkomende ziekten en kwalen. Je kunt daarbij denken aan een tumor, staar, fistel, misvormde benen, opgezwollen schildklieren of brandwonden. Een operatie geeft kinderen en volwassenen een nieuw gezicht, kinderen de mogelijkheid om zelf te lopen, mannen en vrouwen de kans om weer zelf hun brood te verdienen en… mensen hun glimlach terug omdat ze hoop hebben. Een operatie verandert levens!

Ook geeft Mercy Ships trainingen aan de lokale bevolking om kennis over te dragen. Iedereen aan boord is vrijwilliger, van machinist tot chirurg, van schoonmaker tot kapitein, van kok tot tandartsassistente. Momenteel ligt het schip, de Africa Mercy, in Kameroen.

Mercy Ships Holland
Een zelfstandige vestiging van Mercy Ships zit in Rotterdam. Vanuit de Ridderkerkstraat levert de organisatie Mercy Ships Holland een aanzienlijke bijdrage in de werving en logistiek van etenswaren, hulpmiddelen en andere benodigdheden aan boord. Daarnaast draagt Mercy Ships bij aan de werving van vrijwilligers en donateurs. Ook zijn er partnerships met maritieme bedrijven. Meer weten of zelf vrijwilliger willen worden in één van de 150 beroepen? Ga naar www.mercyships.nl.


Reageren