#Tb 15 euro gift
Enquête: 101-Het is OK voor een christen om te roken! Ja Nee

Homoseksualiteit

Christelijke bakkers opnieuw veroordeeld

Nadat een Noord-Ierse bakker enige jaren geleden in de problemen kwam nadat hij geweigerd had om een taart te maken met een pro-homohuwelijk-boodschap er op, heeft de VS een dergelijke zaak, met gelijke gevolgen. Al geruime tijd wordt er in Oregon een rechtszaak gehouden over de vraag of een bakker het recht had een opdracht te weigeren. Het gaat om het echtpaar Aaron en Melissa Klein, twee christenen die een bakkerij hadden en in 2013 een klant over de vloer kregen die een taart wilde bestellen voor een lesbische huwelijksviering.

Aangezien beiden op grond van hun geloofsovertuiging tegen een huwelijk van twee mensen van hetzelfde geslacht zijn, hebben ze de order niet aanvaard. Het leverde hen een rechtszaak wegens discriminatie op, waarbij de rechter de bakkers veroordeelde en hen een boete oplegde. Inmiddels betekenden alle kosten die de Kleins moesten maken voor de juridische procedures het einde van de bakkerszaak.

Overtuigd dat in Amerika de vrijheid van godsdienst en meningsuiting boven alles gaat, ging het echtpaar in beroep tegen de beslissing. Het Hof van Beroep van Oregon echter bevestigde onlangs de uitspraak. In zijn motivatie liet de rechter verstaan dat wanneer mensen konden weigeren op grond van hun bezwaren tegen het homohuwelijk, anderen zouden kunnen weigeren bij, bijvoorbeeld een interraciaal trouwfeest. Het feit dat Aaron en Melissa Klein tegen het homohuwelijk waren op grond van hun geloof, overtuigde de rechter niet: "Geloof is geen vrijbrief voor discriminatie'.

(bron: The Christian Post)


Reageren