#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Organisaties

Meer dan 25.000 leden voor de ChristenUnie

De ChristenUnie telt per 1 januari 2018 25.071 leden. Een bijzonder moment stelt partijvoorzitter Piet Adema. “We zijn hier ongelofelijk dankbaar voor. We hopen dat de komende periode nog veel mensen onze boodschap van hoop herkennen en onze inzetten willen steunen, door lid te worden.”

In de periode 2008 tot 2016 had de ChristenUnie te maken met een lichte daling in de ledenaantallen. Vanaf 2016 kwamen er veel nieuwe leden bij, met 2283 over heel 2017. Netto betekent dat een toename van 1376 leden.

Partijvoorzitter Piet Adema: “Al bij de verkiezingen in maart merkten we dat steeds meer mensen onze idealen willen ondersteunen. Ook de deelname aan de regering wordt door velen gewaardeerd. Ook de betrokkenheid van onze lokale bestuurders en politici inspireert mensen om zich aan te sluiten bij onze beweging. Die trend wordt nu ook zichtbaar in de ledengroei.”

Reageren


Peter

28-01-2018 07:50
Eens zien hoe de CU reageert op de SGP oproep om een interpellatiedebat over de schadelijke aktie van de, onder vileine krachten staande, staatssecretaris Kaag, die ook haar invloed in Davos, met instemming van de regering, kon laten gelden.
Zij moet aan de lijn of worden vervangen. Daarin kan de CU haar true colours laten zien, want dit beleid was geen onderdeel van het regeerakkoord.

BASTIAAN

27-01-2018 09:25
Beste Jos van der Geest,

CU beseft helaas nog niet dat de roomsen en moslims die nu lid kunnen worden van de CU straks daar ook de dienst kunnen gaan uitmaken in de CU als zij op met veel voorkeurstemmen de Kieslijst gezet worden en daarna gaan besturen in de Tweede Kamer of in de Gemeenteraden.

Het klassieke beeld van het paard van Troje!!!

Oliedomme zet van het CU-bestuur!!!

Jos van der Geest

26-01-2018 07:01
Beste BASTIAAN,

Ik heb vorig jaar januari alpha cursus gevolgd. Hiervoor zat mijn geloofsleven op een zeer zwak pitje. Ben na alpha cursus omdat ik toch meer wilde en de cursus geweldig vond naar een dienst van de evangelische gemeente geweest en ben daar ook gebleven.

Dat de RKK niet deugd wist ik toen niet.
Nogmaals veel christenen die om wat van reden (meestal vanuit opvoeding) zitten bij RK. En waarom zou CU die niet opnemen. Ook iemand die van oudsher daar zit kan een goed christen zijn.

Dat een moslim eigenlijk niet thuishoort bij CU ben ik volledig eens, tenzij die moslim zich bekeerd en Jezus als Heer aanneemt.

BASTIAAN

26-01-2018 05:48
Beste Jos van der Geest, als ik uw ingezonden goed lees, geeft u zelf aan dat de RKK niet deugt:

"Zelf ben ik van huis uit RK, maar zit nu ongeveer 10 maanden bij de evangelische gemeente. Heb me uit laten schrijven bij RK omdat ik binnenkort gedoopt word."

Iemand sprak eens: Kan uit Nazareth iets goeds komen? Yes!!! Johannes 1:47...En Natanaël zei tot hem: Kan uit Nazaret iets goeds komen? Filippus zei tot hem: Kom en Zie.

Is er ooit iets goeds uit Rome gekomen? Volgens de Kerkgeschiedenis niet. RKK is firma leugen en bedrog, Inquisitie, Brandstapels, Getto's voor Joden, Biechten en beeldenverering? Zie Psalm 115 en 135. Bidden met een Rozenkrans? Enz.

Rome en Mekka zijn broertje en zusje!

Joop

26-01-2018 03:31
De CU is naief of politiek correct wat betreft de op rukkende islam en de islamisering van ons land!

Jos van der Geest

26-01-2018 03:01
@BASTIAAN

Weliswaar nu even off-topic moet ik zeggen dat ik erg blij ben mett jouw reacties. En wat jij zegt is ook waar.

Nu echter betreft moslims, heb je gelijk.
Betreft roomsen niet. Er zijn ook christenen in RK die wel goed zijn en ook niet beter weten omdat ze op die manier zijn opgevoed. Ik zie echt geen problemen waarom deze mensen niet lid van CU mogen zijn.

Zelf ben ik van huis uit RK, maar zit nu ongeveer 10 maanden bij de evangelische gemeente. Heb me uit laten schrijven bij RK omdat ik binnenkort gedoopt word.

BASTIAAN

26-01-2018 12:23
Het is maar de vraag hoe christelijk het CU nog is.

Waarom ik daaraan twijfel? Als tegenwoordig ook roomsen en moslims lid kunnen worden van deze partij dan is dat toch wel een verloochening van Bijbelse waarden?
Zie Deut. 13 en 18 en Johannes 14.

En wat moet ik denken van de verklaring van Partijvoorzitter Piet Adema en zijn 25.000 leden: “Al bij de verkiezingen in maart merkten we dat steeds meer mensen onze idealen willen ondersteunen."

Onze Idealen? Heeft de CU onze Here en Heiland de Joodse JeshuaHaMasjiach daarmee niet buiten de deur gezet?

Openbaring 3...
19Zo wie Ik liefheb, die bestraf en kastijd Ik; wees dan ijverig, en bekeer u.

20Zie, Ik sta aan de deur, en Ik klop; indien iemand Mijn stem zal horen, en de deur opendoen, Ik zal tot hem inkomen, en Ik zal met hem avondmaal houden, en hij met Mij.

21Die overwint, Ik zal hem geven met Mij te zitten in Mijn troon, zoals Ik overwonnen heb, en ben gezeten met Mijn Vader in Zijn troon.

22Die oren heeft, die hore, wat de Geest tot de ?gemeenten? zegt.