#T Kerstgift Uitdaging
Enquête: 007- Hebzucht is een van de grootste zonden van onze tijd. Ja Nee

Binnen/buitenland

Italië Eerst

In Italië is het anti-immigratie en anti-EU sentiment groter dan waar ook in West Europa, reden waarom de globalisten in Brussel de Italiaanse verkiezingen op 4 maart met de nodige spanning afwachten. Matteo Salvini (foto) is de leider van de rechtse oppositiepartij Lega Nord, en belooft dat als hij premier wordt, hij ‘de rotzooi’ in Italië gaat opruimen door een half miljoen migranten het land uit te zetten, ieder jaar 100.000.

Door Xander
 
‘Italianen Eerst’ is de verkiezingsslogan van Lega Nord, waarmee Salvini hoopt hoge ogen te gooien bij de kiezers, waarvan er velen de enorme problemen die de vele migranten uit Afrika veroorzaken, spuugzat zijn.

‘In Italië zijn er veel te veel illegale migranten die er een zootje van maken,’ aldus Salvini, die mikt op een rechtse coalitie met Silvio Berlusconi’s Forza Italia. ‘Sommigen gebruiken vliegtuigen om migranten naar Italië te halen. Ik zou ze juist gebruiken om ze weer terug te brengen.’

Salvini, wiens partij volgens peilingen op zo’n 13% van de stemmen kan rekenen, belooft de kiezer dat hij als premier ieder jaar 100.000 migranten het land zal uitzetten, oplopend tot een half miljoen als hij zijn regeerperiode kan afmaken (wat in Italië zelden het geval is). Dat betekent dat het leeuwendeel van de huidige 600.000 migranten in het land gedwongen zullen moeten vertrekken.

Italiaanse volk is ‘verraden’; ‘Italië Eerst’
Zijn politieke opponenten zijn volgens hem schuldig aan ‘het verraden’ van het Italiaanse volk, ook omdat ze Italiaanse bedrijven aan buitenlandse multinationals hebben verkocht. ‘Het centrum-rechtse programma bevat de herziening van de Europese verdragen,’ merkte hij op. De principes van de Italiaanse ‘grondwet komen vóór die van Brussel en Berlijn. Ik heb de plicht om deze regels te veranderen, want mijn land komt eerst.’

Salvini hoopt met zijn variant van ‘America First’ het succes te herhalen van de Amerikaanse president Donald Trump, die eveneens werd gekozen vanwege de grote zorgen die steeds meer mensen hebben over de globalisering, massale immigratie, groeiende criminaliteit en de islam.

Xander-Nieuws


Reageren