#Tb 15 euro gift
Enquête: 074-Ik vind christelijk onderwijs belangrijk! Ja Nee

Israël

Brandstichting in herdenkingskerk Israël

Er is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken in een van de bekende kerken in Israël. Het gaat om de zogenoemde Kerk van de Vermenigvuldiging, in de plaats Tabgha, bij het meer van Galilea. De politie gaat uit van brandstichting

Volgens de overlevering staat de kerk op de plaats waar de Here Jezus destijds 5000 mensen te eten gaf, door vijf broden en twee vissen te vermenigvuldigen, waarna nog twaalf manden vol eten overbleven.
 
In en buiten de verbrande kerk trof de politie graffiti aan met tegen christenen gerichte termen. Er stond in het Hebreeuws onder meer dat ‘valse goden’ worden uitgeroeid. De brandstichters hebben een deur in brand gestoken, daardoor het vuur zich snel uitbreidde.

Ook de bibliotheek en kantoren in het gebouw liepen forse schade op. Wegens ademhalingsmoeilijkheden moesteen twee mensen die in de kerk aanwezig waren naar het ziekenhuis. De kerk behoort tot de rooms katholieke Benedictijner Orde.

In het verleden hebben extreem rechtse orthodoxe Joden wel vaker antichristelijke graffiti teksten op christelijke plaatsen gekalkt. Zij deden dat trouwens ook op Arabische eigendommen op de Westbank.


Reageren