#Tb Beter dan Ivoor of goud
Enquête: 064-Ik vind het goed dat vrouwen in kerken voorgaan! Ja Nee

Christenvervolging

Nigeriaanse christenen bovenmatig vervolgd

Bij aanvallen van Fulani-herders in Centraal-Nigeria zijn 75 doden gevallen. Drieduizend dorpelingen hebben hun toevlucht bij familieleden in nabijgelegen dorpen gezocht.

Door Open Doors!

Volgens pastor Jerry Datim vond de eerste aanval plaats op 24 januari. “Het was midden op de dag toen Fulani-herders een aanval uitvoerden op de plaatsen Rafiki en Jebbu Bassa. Ze doodden zes personen en staken huizen in brand.” Op 26 januari vielen er 14 doden in Rafiki en Jebbu-Miango en de dagen erna werden christenen vermoord in Tafi Gani, Ariri, Nzhweego en Kpala. In totaal werden 75 christenen gedood. Ook zeer recentelijk, op 4 februari, werden christenen op hun boerderij vermoord.

In totaal werden veertien dorpen aangevallen en ruim 100 huizen werden door het vuur verwoest. Datim is teleurgesteld dat de overheid de aanvallen niet veroordeelt: “Lokale politieke leiders beschermen de dorpelingen niet. De Fulani zijn verwant aan president Buhari en de lokale leiders vrezen dat hij hen zal veroordelen als ze zich uitspreken tegen de Fulani. Een aantal gemeenschappen hadden net daken van huizen hersteld na een aanval in oktober vorig jaar. Die huizen zijn weer afgebrand.”

Meer dan 3.000 dorpsbewoners zijn uitgeweken naar familie in Kabon en Tudun Wada in de omgeving van de stad Jos. Ze zijn ontheemd en zijn ook hun levensonderhoud kwijt.

Een andere pastor, Jacob Gidado, bezocht de dorpen om de slachtoffers en nabestaanden te bemoedigen. Gidado roept de president op om een einde te maken aan de onophoudelijke moorden. Hij zei: “Christenen in dit deel van het land worden bovenmatig vervolgd”.

Nigeria staat op de 14e plek van de Ranglijst Christenvervolging. Op 23 januari bracht Open Doors een rapport uit over religieuze zuiveringen in de staat Kaduna. Fulani-herders vermoordden in 1,5 jaar tijd ruim 700 christenen.

Open Doors is werkzaam in ruim 70 landen. Vervolgde christenen worden ondersteund met gebed, christelijke lectuur, training en praktische hulp.

Reageren


Otto

08-02-2018 07:28
En het christelijk westen zwijgt!! Ook in Jordanie staan de christelijke vluchtelingen letterlijk, en figuurlijk in de kou, waar zijn nu de christelijke hulporganisaties, en Nederlandse kerken die veel actie ondernamen toen het de moslimvluchtelingen in Syrie betrof, toen kwam er geld in overvloed binnen, maar over deze broeders, en zusters wordt er gezwegen. Ik ga stoppen, ander wordt ik grof, maar ik ben zeer teleurgesteld!!!