#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Politiek

Bescherming Joden en ex-moslims

Zwaardere straffen voor geweld tegen Joden en extra bescherming voor ex-moslims. Daarvoor pleit ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers.

Bron: Messia Nieuws!

De ingeslagen ruiten op het joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam eind 2017 zijn Gert-Jan Segers niet in de koude kleren gaan zitten. Het Openbaar Ministerie oordeelde dat de charge van de 29-jarige Palestijnse vluchteling geen aanslag was, maar slechts vernieling en inbraak. De man stond na een paar dagen alweer op vrije voeten. Dat leidde tot veel onbegrip, met name binnen de joodse gemeenschap.

“Als er een ideologisch motief is, dan is het ook bedreigender voor een grotere groep. Wanneer iemand een ruit ingooit, hoeft niet iedereen daar bang naar te kijken. Maar als iemand het gemunt heeft op leiders van de joodse gemeenschap, moet een hele groep angstig over de schouder kijken”, zegt fractievoorzitter Gert-Jan Segers van de ChristenUnie in een interview met het Algemeen Dagblad. Hij pleit daarom voor betere bescherming van Joden en andere minderheden, strengere straffen voor daders en meer dialoog.

Ook roept Segers imams op om ex-moslims met rust te laten. “Het is bittere noodzaak dat ze opstaan en zich uitspreken. Dat geldt in dezelfde mate voor christenen die bijvoorbeeld gemengde gevoelens hebben over het homohuwelijk. Je standpunt daarover mag geen rol spelen in de vrijheid en veiligheid die we individuen gunnen. Dan moet je echt opstaan en zeggen: niet in mijn naam. Daarom zeg ik de islamitische leiders ook: dit antisemitisch denken komt bij jullie voor. Dit heeft blijkbaar een voedingsbodem, waardoor uiteindelijk tot daden wordt overgegaan.”

De fractieleider wijst verder op de ‘exodus’ van Joden uit Frankrijk, waar na een reeks incidenten in de afgelopen jaren duizenden families voorgoed de koffers pakten. “Ook hier hoor ik geluiden dat joodse jongeren zeggen: onze toekomst is niet in Nederland. Dan breekt mijn hart. Het is echt mijn nachtmerrie dat zoiets hier ooit zou gebeuren.”

Lees het hele interview op AD.nl.

Reageren


Otto

09-02-2018 06:40
Gewoon een zielig verhaal van Segers zijn partij heeft vele Moslims hier toegelaten. Segers heeft met een wet ingestemd dat de Islam tot een beschermde godsdienst in Nederland behoord. Segers is niet tegen islamitisch onderwijs. Segers wil ook niet het paspoort van jihadstrijders innemen. Segers heeft met zijn partij in dit kabinet steun gegeven, en ingestemd, dat Jeruzalem niet de hoofdstad van Israel is, en dan nog zeggen het breekt mijn hart als de joodse jongeren dit zeggen. Met de komst van vluchtelingen uit Syrie hebben wij ook een overvloed van Jodenhaat in ons land, en Europa gehaald, dus een volk wat heel barmhartig in Nederland is toegelaten, zeggen heel onbarmhartig joden opgehoepeld, en daar heeft Segers ten volle aan mee gewerkt, dus nu niet zielig doen, Segers wist dit van te voren, wat voor problemen hij binnengehaald heeft, en over een paar jaar zal het voor de joodse medeburger het steeds moeilijker worden, om in de Europese landen veilig te leven, en lees maar de Jodenhaat neemt steeds meer toe, ook de christenen gaan het moeilijk krijgen. In Duitsland maak men zich grote zorgen, om de christenvluchteling, en christenen zelf, die constant bedreigd worden, en ook dat zal alleen maar erger worden, daarom begrijp ik Segers niet, om nu ergers voor op te komen, wat hij zelf veroorzaakt heeft. Kijk maar eens naar dit kabinet die zich steeds meer tegen Israel keert, en ook nog een 45.5 miljoen euro geeft ter bevordering van de Palestijnse staat, en nogmaals Jeruzalem niet erkent als de enige stad van Israel, zoals God zegt in zijn bijbel,daarom Segers komt jou verhaal mij ongeloof waarlijk over!!!!

p v eijden

09-02-2018 11:23
volgens het Woord zal God alle joden naar huis (Israel) terug brengen. De toekomst ligt in Nederland is voor de joden dan een tijdelijke optie. Volgens de islam zullen de moslims Mohammed volgen in het kwaad. moslims zijn opgegroeid met die ideologie. Alleen de Geest van God en de liefde van christenen zal van invloed kunnen zijn.