#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 063-Ik heb een goede kennis van de Bijbel! Ja Nee

Israël

'Palestijnen, stop ontkennen Joodse historie'

Wat Israël betreft, is het ontkennen van de Joodse historische en religieuze verbondenheid met dit land, en in het bijzonder met Jeruzalem, op dit moment de belangrijkste hindernis om vrede te bereiken.

Afbeelding: De Palestijnse president Machmoud Abbas (R) ontmoet Jason Greenblatt in Ramallah, op 14 maart 2017. (Foto: Flash90)

Het lijkt erop, dat de Amerikaanse regering het daar nu ook mee eens is. Trump's speciale gezant voor het Midden-Oosten, Jason Greenblatt, heeft donderdag Palestijnse leider Machmoud Abbas gehekeld omdat hij nalaat Jeruzalems band met het Joodse volk te noemen.

Abbas sprak dinsdag een Palestijns jeugdfestival toe en vertelde herhaaldelijk aan de jonge Arabieren dat Jeruzalem een stad voor moslims en christenen is en dat altijd is geweest. Geen vermelding van Joden.

Volgens Greenblatt brengt dat soort retoriek de vrede alleen maar verder weg: 'President. Abbas zegt over Jeruzalem: ”Het is Arabisch, moslim en christelijk”. En er wordt geen melding gemaakt van Joodse banden. Uit dit soort uitspraken kan niets vreedzaams of productiefs voortkomen,' schreef Greenblatt op Twitter.

'Duurzame vrede zal niet worden bereikt door de al duizenden jaren bestaande banden van het Jodendom met Jeruzalem te ontkennen. Jeruzalem is heilig voor moslims, christenen en Joden', voegde hij eraan toe.

Alle harde standpunten van de Palestijnse Autoriteit zijn gebaseerd op de veronderstelling dat de Joden geen recht hebben om hier aanwezig te zijn.
Bovendien gelooft Israël dat een echte, langdurige vrede alleen kan worden bereikt als die gebaseerd is op een grondslag van waarheid en het accepteren van gedocumenteerde historische feiten.

Dit artikel wordt u aangeboden door het maandblad Israel Today (www.israeltoday.nl)

Reageren


Herman Degenhart

10-02-2018 01:02
Abbas zegt alleen vrede met Israël te willen omdat hem dat geld oplevert. Maar hij wil helemaal geen vrede met Israël. Hij wil dat de Joden uit het Midden-Oosten verdwijnen. Hoe dan ook. Desnoods via een genocide. Het probleem zit bij zijn westerse financiers die maar in hun eigen sprookjes blijven geloven. Want toegeven dat je het al die tijd fout hebt gezien en dus miljarden ponden, dollars en euro's hebt weggegooid, dat durven ze na al die jaren niet meer. Dus blijven ze maar doordouwen. Abbas vindt dat prachtig en heeft alvast van al dat geld een eigen vliegtuig besteld. De vraag is welke gebeurtenis deze cirkel zal doorbreken. Want anders blijven we tot in de oneindigheid geld wegsmijten naar de z.g. Palestijnen.