#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 063-Ik heb een goede kennis van de Bijbel! Ja Nee

Christenvervolging

Colosseum kleurt rood

Op 24 februari 's avonds wordt het Colosseum in Rome - van oudsher symbool van het christelijke martelaarschap - samen met de maronitische kathedraal van Sint Elias in Aleppo in Syrië en de H. Pauluskerk in Mosoel in Irak roodgekleurd.

Dit artikel wordt u aangeboden door Open Doors!

"Vanaf 24 februari kan niemand nog beweren dat hij niets wist van de vervolging die Christenen ondergaan", aldus Alessandro Monteduro, directeur van Kerk in Nood in Italië over het rood belichten van het Colosseum.

Het initiatief werd gisteren door de Katholieke hulporganisatie Kerk in Nood aangekondigd in aanwezigheid van mgr. Louis Raphaël I Sako, patriarch van de Chaldeeuws-Katholieke Kerk en pater Firas Lutfi, Franciscaan van de Custodie van het Heilig Land en vicaris in Aleppo.

Kleur van het bloed
"Talloze groepen over de hele wereld lijden honger en gaan gebukt onder ellende en geweld omwille van hun geloof. We richten onze schijnwerpers op de belangrijkste monumenten in de wereld als aanklacht tegen het martelaarschap dat onze broeders moeten lijden", aldus Alfredo Mantovano. De voorzitter van Kerk in Nood Italië is blij dat het mogelijk is hierbij ook de christelijke gemeenschappen in Syrië en Irak zelf, die de laatste jaren zo zijn getroffen, te betrekken. Eerder werden de Trevi-fontein in Rome, de Westminsterabdij in Londen, het beeld van Christus Verlosser in Rio de Janeiro, de Sacré Coeurbasiliek in Parijs en de kathedraal van Manilla verlicht in de kleur van het bloed dat nog steeds door talloze Christenen in de gehele wereld wordt vergoten.

Bijzondere getuigenissen
Tijdens de herdenking worden bijzondere sprekers verwacht. Ze komen Ashiq Masih en Eisham Ashiq, de echtgenoot en een dochter van de Pakistaanse Asia Bibi, hun verhaal vertellen. De katholieke Asia werd in 2009 vals beschuldigd van godslastering jegens de profeet Mohammed, gevangengezet en ter dood veroordeeld. Haar lot is nog steeds onzeker.

De Nigeriaanse Rebecca Bitrus komt vertellen over de twee jaar dat ze gegijzeld is geweest door terroristen van Boko Haram. Zij verloor haar zoon, weigerde zich te bekeren en kreeg een kind van haar gijzelnemer, waarmee ze wist te ontsnappen en terugkeerde naar haar eigen man.

Reageren


BASTIAAN

11-02-2018 11:38
Is het niet heel hypocriet allemaal? Colosseum kleurt schaamteloos rood!

"Op 24 februari 's avonds wordt het Colosseum in Rome - van oudsher symbool van het christelijke martelaarschap - samen met de maronitische kathedraal van Sint Elias in Aleppo in Syrië en de H. Pauluskerk in Mosoel in Irak roodgekleurd."

De Roomse Kerk is eeuwenlang zelf samen met de Islam gerekend tot de grootste Joden en Christenvervolgers.

Er zijn bibliotheken over vol geschreven. De Roomse Kerk en de Islam hebben beiden eeuwenlang Joden gedemoniseerd door hen met speciale gele [kleur urine]kleding en hoeden uit te dossen zodat ze voor iedereen goed herkenbaar waren.

Joden werden van alle geld en goederen beroofd en bijeengedreven in stinkende, benauwde Getto's.

Lees alle details in het boek van Michael Goldfarb:
De weg uit het Getto...Drie eeuwen emancipatie van de Joden in Europa.

Lees ook over de kwalijke rol van Paus Pius XII: Vluchten via het Vaticaan, van Henk Jurgens.

Zowel de Pausen als de Islam [Communisten ook] hebben de Bijbel eeuwenlang op de index van verboden boeken gezet. Hoeveel Joden zijn er niet met hun Torah en Talmoed en hoeveel gelovigen zijn er niet door Rome op brandstapels samen met hun Bijbels verbrand?

Probeer in 2018 maar eens met een Bijbel Saudi Arabië binnen te komen. Lukt u niet.

De Roomsen hebben pas in 1967 de Bijbel van de Index afgehaald dankzij Paus Paulus VI.

Roomsen hebben altijd tot op deze dag Bijbelgetrouwe gelovigen vervolgd en. Denk aan o.a. de Hugenoten die met vele tienduizenden vermoord werden in Parijs en andere Franse steden. 1572 en later. Net onze Prins Willem van Oranje vermoord in 1584.

Kan uit Rome en Mekka iets goeds komen? Ik vond de antwoorden in Openbaring 16 t/m 20 en ook in het boek van de Martelaren: Foxes Martelaren.

JeshuaHaMasjiach leert dat het Heil uit de Joden is en niet van de Roomsen of de Islam. Johannes 4:22.

Jeshua is de allergrootste Jood die 2000 jaar geleden op aarde, in Israël rondliep en het Evangelie van het Koninkrijk verkondigde. grote wonderen deed, opstond uit de dood en het graf.

Straks zal Hij wederkomen in Jeruzalem met zijn 144.000 Joodse Ambassadeurs. Zacharia 14:9 en Openbaring 14 en 19.

Van Rome en Mekka zal Goddank nooit iemand nog horen. Alle grote steden vallen in puin. Openbaring 16.

Behalve Jeruzalem de stad van de grote Koning. Psalm 48 en Mattheus 5:35.