#TB 15 euro gift voor Uitdaging
Enquête: 063-Ik heb een goede kennis van de Bijbel! Ja Nee

Binnen/buitenland

Aantal migrantenpartijen sterk toegenomen

Dit had iedereen natuurlijk kunnen zien aankomen. Haal veel migranten naar binnen en uiteindelijk wordt het een sociale crisis. Die crisis wordt vertaald in politieke verandering, identiteitspolitiek, en uiteindelijk blijf je achter met een sterk politiek gefragmenteerde samenleving. De zuilen worden herboren en identiteit wordt een politiek wapen. Niet alleen op de rechterflank, maar ook op de linkerflank. Migrantenpartijen komen op.

Lees het artikel op De Dagelijkse Standaard!

Reageren


Marianne

17-02-2018 10:08
De RPF was een stuk socialer dan de CU, die laatste laat zich net als GroenLinks en de PvdA verleiden om de agenda van de VVD uit te voeren. De verhuurderheffing blijft bestaan maar de dividendbelasting gaat weg. Dat is niet sociaal en hierdoor komen mensen in de verdrukking.

Rick

15-02-2018 10:39
Nou en.... Lekker belangrijk. Zonder migrantenpartijen waren de migranten goed voor het spekken van de PvdA. Met weinig effect voor henzelf. Waardoor ze maar op een Nederlandse manier de politiek zijn gaan bewerken: start een eigen partij.
Typisch Nederlands. Emancipeer langs de lijnen van de zuil. Identiteitspolitiek? Wie de geschiedenis kent, is dat begonnen bij de christelijke ARP. Die in kringen waar uitdaging vandaan komt populair was.
Vreemd dat dit nieuws op Uitdaging staat. Geef iedereen de kans politiek actief te zijn. Ongeacht de religie of afkomst!

Peter

12-02-2018 02:15
Dat zie je op andere plaatsen waar immigranten samenklonteren ook gebeuren. Numeriek geen sterke groep, maar omdat ze niet op politieke gronden, maar op grond van identiteit een blok vormen delen ze toch de lakens uit. (zie bijv. BC in het libertijnse Canada), en bij Moslims zie je dat bij uitstek. En dan bepalen zij dat hun wetten en mores (corruptie, nepotisme, clandenken, afbraak ipv opbouw, recht van de sterkste, leugen en bedrog) worden ingevoerd en dat vervolgens ieder zich daaraan moet gaan houden.
Dat is het script. Een script wat de hedendaagse politiek niet wil begrijpen, omdat men a. bang is en b. iedereen gelijk (meent te moeten) behandelen, want dat staat in de wet [(discriminatie) ha, het mocht wat].en c. gelijke monniken, gelijke kappen belijdt, maar we zijn helemaal geen gelijke monniken. Dat vindt de politiek natuurlijk ook, maar mag niet gezegd worden, want iedereen is gelijk (=politieke leugen) .
Een doemdenkscenario?? ik vrees van niet. Dan kun je maar beter geemigreerd zijn naar een 'rechts' (dat heet nationalistisch) land.