#T - Grootsgedrukt
Enquête: 018-Mijn kerk of gemeente neemt de zendingsopdracht serieus! Ja Nee
Agenda:   Conferenties & Cursussen ||  Concerten ||  Evenementen ||  Bericht aanbieden

Binnen/buitenland

‘Tassenactie’ voor kinderen gedetineerden

De onder de koepel van de Filadelfia Zending werkende zendelinge Joyce Bijlhout, 17 jaar geleden al uitgezonden door baptistengemeente De Rank in Utrecht, startte in Suriname een tassenactie onder kinderen van gedetineerden. De achterban van het kleine, uit de (open) vergadering van gelovigen voortgekomen, zendingsorganisatie werd gevraagd geld voor de tassen over te maken. Voor € 15 financiert men één tas, vol benodigdheden voor school en lekkernijen.

De tassen worden uitgenodigd in zogenoemde Happy-kids dagen en Happy-kids kampen voor kinderen van vrouwen in de Santa Boma gevangenis, onder wie Bijlhout werkt. In de kampen zijn de kinderen volgens haar ‘even weg van gepest en gescheld, omdat hun moeder in de gevangenis zit’.

Een van de kinderen vertelde: ‘Mammie Joyce zorgt er voor dat ik een schooltas krijg met spullen die ik nodig heb op school. Dan ben ik niet meer de enige die geen schriften en pennen heeft. Maar mammie Joyce doet nog meer. Zij vertelt mij altijd over de Here Jezus. Ze leert me dat Hij van mij houdt, ook al ben je arm of zit je moeder in de gevangenis. Daar denk ik aan als ik weer word gepest, dat ik altijd bij de Here Jezus mag komen.’

Joyce, die samenwerkt met Prison Fellow Ship is getrouwd met gospelzanger Theo Bijlhout.
Er is nu ongeveer geld voor 100 tassen binnen. Zie: www.filadelfia-zending.nl. Joyce Bijlhout is overigens in maart en april met verlof in Nederland. Zij heeft met haar man drie kinderen en inmiddels vijf kleinkinderen.


Reageren