#Tb 15 euro gift
Enquête: 003-Ik geloof dat het scheppingsverhaal letterlijk waar is. Ja Nee

Zending

Kinderwerk in Suriname

Weid mijn lammeren is een organisatie in Suriname die zich inzet voor het welzijn van kinderen, maar in het bijzonder voor kansarme kinderen in Suriname.

“Weid mijn lammeren”, is een uitspraak van de Here Jezus in de bijbel (Joh.21:15). Vanuit deze visie is stichting Weid Mijn Lammeren ontstaan.

Graag delen wij met u een aantal onderwerpen uit hun laatste nieuwsbrief.

Nickerie
De grootste stad van Suriname? Die kent iedereen: Paramaribo. De tweede stad van Suriname, Nieuw-Nickerie, is een stuk minder bekend. En dat is jammer, want er gebeurt best wel veel in dit stadje uiterst ten westen van Suriname. Het is omringd door prachtige uitgestrekte rijstvelden die grotendeels in handen zijn van een handvol rijstmagnaten. Helaas zijn er onder de bevolking relatief veel voorvallen van huiselijk geweld en problematiek rondom kinderen van illegalen uit Guyana. Op verzoek van zuster Grace Adogo van de lokale Gods Bazuin gemeente toog het WML-team (Rosita, Milena, Mathijs en Gloria) ergens in mei naar Nickerie om daar een kinderwerkerstraining en kinderfeest te draaien. Er wachtte ons een ijverige groep kinderwerkers. Geweldige mensen die enthousiast zijn om de kinderen van Nickerie elke week te onderwijzen over Jezus. Wij vragen u om hen te gedenken in uw gebeden.

Charlie Charlie
Het Charlie-Charliespel is een variatie van het occulte oujiabord dat ineens een rage werd op Surinaamse scholen. St. WML kreeg klachten van verontruste ouders. Kinderen werden er erg bang van en konden ’s avonds niet goed slapen.

Weid Mijn Lammeren stuurde meteen een persbericht naar alle media met een waarschuwing over dit gevaarlijke fenomeen. Gloria werd uitgenodigd om via radio en tv in interviews uitleg te geven. Het Surinaams ministerie van Onderwijs kwam snel uit met een brief waarin leerkrachten en ouders werden opgeroepen om kinderen en scholieren te waarschuwen om dit gevaarlijke spel niet te spelen en zoveel als mogelijk te weren uit de scholen.

Kinderpastoraat
Eenheid is een jongedame van zestien jaar oud. Ze komt in onze gemeente en woont met broers/zussen onder toezicht van een van de vrouwen van haar vader. Eenheid staat er vooral alleen voor. En dat is moeilijk, vooral met haar verleden, van o.a. seksueel misbruik en afwijzing is er een grote kans dat zij op jonge leeftijd zwanger zal raken en/of school niet afmaakt. Haar schoolcijfers gingen de laatste maanden erg achteruit. Ook had Eenheid bijna geen tijd/energie over om te leren. Regelmatig moest ze oppassen op kinderen van haar zussen. Eenheid krijgt minimale verzorging daar van een van de vele vrouwen van haar vader. Ze moet elke keer maar hopen dat er eten is, of dat er iemand kleding of schoolspullen voor haar wil kopen. Eenheid begon opstandig te worden en was tot laat op straat aan het rondhangen. Het werd hoog tijd dat zij op een veilige plek kon wonen, waar er toezicht is, regels zijn, liefde, begeleiding bij huiswerk en iemand die met haar school contact onderhoudt.

WML-vrijwilligers, Jessica en Harm Oosterhuis, hebben Eenheid het afgelopen jaar begeleid. De wil is er zeker bij Eenheid, maar zonder dagelijkse controle is het voor haar moeilijk om op het goede pad te blijven. Helaas zijn wij niet in de positie om permanent voor haar te zorgen. Een goed internaat kan dit wel doen. Er is intussen een christelijk EBG-internaat gevonden voor Eenheid. Stichting WML zal haar samen met St. Romario uit NL financieel en praktisch ondersteunen.

Website

Reageren


Theo Bert

05-05-2016 10:29
Hoe occulte krachten naar voren treden in Suriname is in Nederland ongekend. Dit jaar in het Surinaamse nieuws

Leerlingen school raken al sinds januari in trance'


Boze krachten dwingen de Prinses Beatrixschool te Stoelmanseiland tot sluiting. Dit beweerde althans het ABOP-Assembleelid Marinus Bee donderdag in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens Bee raken de leerlingen van de school al sedert eind januari in trance, zo bericht het Dagblad Suriname vandaag, zaterdag 5 maart 2016.

Zaken zijn volgens hem dusdanig geëscaleerd, dat deze week zelfs leerkrachten in trance zijn geraakt.

Er is geprobeerd contact op te nemen met autoriteiten in Paramaribo, maar dat is niet gelukt. Volgens Bee dreigt de school de deuren te sluiten.

De politicus benadrukte, dat hij weet dat er in Paramaribo zulke gevallen vaak zijn voorgekomen en er een model is ontwikkeld om deze zaken aan te pakken. In januari raakten leerlingen van de Oedayrajsing Varmaschool in Paramaribo in trance. Naar aanleiding daarvan werden zelfs twee leerkrachten overgeplaatst naar andere scholen, omdat deze door leerlingen en ouders beschuldigd werden van duistere praktijken.