#Tb 15 euro gift
Enquête: 016-Mensen die niet in Jezus geloven gaan naar de hel. Ja Nee

Op koers

Alles wordt beter

Wie het nieuws van deze dagen volgt zou bijna tot de conclusie komen dat alles beter wordt! Het referendum wordt afgeschaft en daarmee komt de democratie weer tot bloei (zegt D66), het gaat beter met de EU en mensen krijgen er weer vertrouwen in (zegt de Belg Verhofstadt, leider van de liberale fractie) en er komen veel meer donoren door de nieuwe wet (hoewel ruim 100.000 zich hebben laten registreren als ‘nee’). Meneer Zijlstra is eindelijk afgetreden vanwege zijn ‘alternatieve waarheid’ en het nepnieuws wordt krachtdadig bestreden door de EU (nou ja, drie mensen en een paardenpoot die vanuit huis gratis websites zitten te ‘monitoren’).

Door Lucas Hartong

Nieuwe hoop breekt baan! Minister Kaag is in Iran om de zaak van onderdrukte vrouwen te bepleiten… ow, wacht. Nee, ze buigt gehoofddoekt voor de Iraanse machthebbers. Hm. Nou ja, het Syrische leger komt de Koerden te hulp, die belegerd worden door Turkije. De Russen, die de Syrische president steunen, onderhandelen ook over wapenleveranties aan hetzelfde Turkije; dat de Koerden aanvalt. De Amerikanen steunen de Koerden ook en Turkije is boos op Trump. Maar die haalt betere beoordelingscijfers dan ooit tevoren. En in Duitsland storten de socialisten, net als in ons land, in elkaar. Komt door mutti Merkel, zeggen de watchers. Die heeft problemen in haar eigen partij. En Alternative fur Deutschland stijgt maar door, evenals Berlusconi in Italië.

Alles wordt beter hoor! Geloof het maar. En geloof heb je nodig, want de realiteit liegt niet. Zo las ik deze week dat nog geen 20% van misdaadslachtoffers aangifte doet bij de politie. Het heeft toch geen zin. Het vertrouwen in de politie is compleet weggevaagd. Snap ik best. Ze twitteren zeer regelmatig foto’s van theedrink-sessies en rondleidingen in moskeeën of gezellige iftar-vieringen, maar criminaliteit tiert welig. Aangifte doen is schier onmogelijk: je hangt tijden in de wacht, krijgt te horen dat je over een week een afspraak kunt maken of langskomen bij ‘het 3D loket’. Krijg je een virtuele agent te zien, denk ik.

Nog bonter maken ze het in Amsterdam. Daar werd een ‘leidinggevende agent’ met oneervol ontslag gestuurd omdat ‘ie jarenlang (ik herhaal: jarenlang!) familie en vrienden had gefêteerd. Ik hoop dat ze er direct een onderzoek aan vastplakken naar de integriteit van deze man tijdens zijn dienstjaren. Met wie had hij contact en wat leverde hem dat op? Waarvoor werd weggekeken? Hielp hij ook mee aan het totstandkomen van de narcostaat Nederland? Ik denk maar even hardop hoor. Ondertussen komt een wegens dubbele moord veroordeelde Palestijnse activiste vrolijk spreken in Amsterdam vrijstaat. Zij komt daar de diepe haat tegen Israël een het Joodse volk verspreiden. Nepnieuws? Helaas niet.

Alles wordt beter. Ja ja. Voor sommigen wellicht. Maar u hoort mij niet klagen hoor. Ik moest het alleen even kwijt in deze relativerende column. De wereld maakt er, zonder God, een soepzootje van. Rommel maar wat aan, kijk maar weg, zondig erop los. Zolang je niet betrapt wordt mag het, zo lijkt het devies. Pardon, dat verwoorden we tegenwoordig anders. Het kan juridisch, dus mag het, aldus minister Ollongren. Geen boodschap aan andersdenkenden die ernstige kanttekeningen plaatsen. Zoals de Kerk van Christus.

Reageren


frits

23-02-2018 10:25
Heerlijk je uitleven Lucas! Doe dit vaker. Je krijgt een schare volgelingen.

Lucas Hartong

23-02-2018 02:51
Dank voor de reacties!

Mira

23-02-2018 02:47
Zo is dat Lucas Hartong: alles verwoord wat iedereen denkt maar niet hardop durft zeggen!!!! Chapeau!!!!

Theo

23-02-2018 08:43
En de CU doet .... niets ! Men geniet op het pluche. Gek genoeg hoor je ook niets van Wilders maar dat kan komen omdat de nepmedia hem negeert .