#Tb 15 euro gift
Enquête: 031-Is ontucht de enige Bijbelse grond voor een echtscheiding? Ja Nee

Christelijke media

Charismatische leiders na dood Billy Graham

Charismatische christenen behoorden tot de eersten die reageerden op het overlijden van Billy Graham en zeiden dat hij een van degenen was die het meeste invloed had op het moderne Christendom.  Dat meldt Charisma News in de USA. Vooral via sociale media uitten zij hun medeleven.

Steve Strang, stichter en directeur van Charisma Media, zei dat heel de christelijke gemeenschap rouwt om het heengaan van de grootste evangelische prediker van de laatste eeuw. “Wij danken God voor zijn leven en invloed, die wordt voorgezet via zijn kinderen en de organisaties die hij stichtte. Hij predikte dan Amerika God nodig heeft en dat is vandaag meer dan ooit waar”, schreef hij.

Leven veranderd
Alveda King, evangelist en stichter van de organisatie ‘Priests for Life’ zei dat Graham van de aarde is vertrokken om des strijders loon te ontvangen en miljoenen heeft bereikt met het Evangelie van Christus gedurende zijn leven op aarde. Hij zegt dat zijn leven, toen hij als jonge freelance journalist Billy Graham interviewde, voorgoed is veranderd. Graham bad voor hem. Hij herinnert er aan dat die samen met Martin Luther King sprak tijdens de campagne in New York in de vijftiger jaren.

De auteur Michael Brown zegt dat het verlies van ‘deze man van God’ de mensheid herinnert aan de rol die hij speelde voor deze generatie. “We hebben meer leiders als hij nodig, die bekend zijn om hun prediking van Jezus, persoonlijke integriteit en gerespecteerd door heel het land. Wat een geweldige man en ongelooflijke erfenis.”

Joyce Meyer
Joyce Meyer schreef bedroefd te zijn toen zij het nieuws over het heengaan van Graham horde, maar blij is omdat hij naar de hemel ging. “Een grote Godsman”, noemt ook zij hem, met een enorme invloed in de wereld. “Zijn liefde voor mensen en zijn integriteit heeft grote invloed op mijn leven en dat van vele anderen gehad.”

Volgens auteur en commentator Lee Grady verstond Graham de kunst om de boodschap van het Evangelie eenvoudig uit te leggen aan miljoenen. “Dank God dat wij nog zijn boeken en opnamen hebben. “Ik zal nooit vergeten dat ik als jongen naar een Billy Graham campagne in Montgomery, Alabama, ging. Mijn opa kwam in die bijeenkomst tot een geloofsbelijdenis.”

Alle geestelijke leiders uit het charismatische deel van het christelijke erf noemden Graham volgens Charisma News een invloedrijke en veel vrucht dragende evangelist.

Reageren


BASTIAAN

23-02-2018 10:28
Billy Graham was een groot prediker die wist hoe hij het Evangelie van Jeshua en zijn Koninkrijk aan enorme scharen mensen te verkondigen. Ik heb hem zelf ook een keer horen prediken.

Heel wat familieleden zijn door zijn vurige prediking en de geweldig mooie koorzang en liederen tot geloof gekomen.

Een ding heb ik nooit van Graham kunnen begrijpen: waarom bezocht hij in hemelsnaam twee keer de [Poolse] paus in Rome? Waarom vereerde hij die man? Waarom was hij trots dat hij door die zogenaamde onfeilbare paus werd uitgenodigd?

Was Graham de kerkgeschiedenis vergeten waar in extenso vertelt wordt hoeveel onheil pausen aan Joden, Protestanten, Indianen, Mexicanen heeft aangedaan middels hun wrede Inquisitie? De doop of de dood.

Een minpunt van zijn campagnes was dat ze Interkerkelijk waren/zijn. Mensen die tijdens zijn evangelisatiecampagne tot geloof gekomen waren werden geadviseerd om terug te gaan naar de kerk waartoe zij behoorden. Dus ook terug naar katholieke kerken waar beelden aanbeden worden van Maria en andere heiligen. Een kerk vol bijgeloof, denk maar aan Lourdes en Fatima en hun Mariaverering. Pausen knielen voor haar. Ongelooflijk. Zie Johannes 2.

Allemaal in strijd ook met de Tien Geboden. Exodus 19-20 en Psalm 115 en Mattheus 24 en 25.

Ik ben benieuwd hoe de Here God daarover oordeelt. 2 Petrus 2 en 3 en 1 Johannes 4 en 5.

Meer details in het boek van Peter de Rosa: Stadhouders van Christus. Hij doet een boekje open over pausen.

Ik weet genoeg. Openbaring 18:4.